Рецепт соковитих курячих крилець на грилі від Юлії Висоцької

17 серпня 2020, 15:39
Готуємо крила на решітці з беконом і овочевим салатом

Крильця на грилі з салатом

Курча на грилі – це завжди безпрограшний варіант. Причому можна запекти курча цілком або взяти стегенця, гомілки або крильця.

Юлія Висоцька пропонує втілити в життя дуже простий рецепт курячих крилець на грилі. Не забудьте про бекон, він додасть м'ясу ніжності і соковитості. До крилець чудово підійдуть свіжі овочі та зелень.

Реклама

Курячі крильця гриль

Крильця на грилі з салатом

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 863 ккал на порцію

Складові:

  • 1 кг курячих крилець
  • 300 г бекону
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. сиропу агави
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • 1 щіпка меленого перцю чилі
  • 1 щіпка морської солі

Читайте також:

Реклама

Для сервіровки:

  • 5 помідорів
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 щіпка морської солі

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця по-американськи:

Спосіб приготування:

  1. Зелену цибулю тонко нарізати навскоси і посипати крильця.
  2. Полити шматочки курки оливковою олією, соєвим соусом, сиропом агави і оцтом, злегка посолити, поперчити і залишити на деякий час маринуватися.
  3. Кожне крильце загорнути в смужку бекону і скріпити зубочисткою. Маринад зберегти, він стане в нагоді при смаженні.
  4. Укласти крильця на решітку, помістити на розігрітий гриль, полити маринадом і смажити до готовності.
  5. Петрушку дрібно порубати.
  6. Помідори нарізати кружальцями, викласти на тарілку, посипати частиною петрушки, злегка полити оливковою олією Extra Virgin і посолити.
  7. Готові крильця викласти на помідори, посипати зеленню, полити оливковою олією Extra Virgin.

Корисна порада

Для маринаду замість зеленої цибулі підійде попередньо замаринована в оцті ріпчаста цибуля або петрушка. Сироп агави можна замінити рідким медом або кленовим сиропом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запечених курячих гомілок на грилі з полентою.