Крильця на грилі з салатом
Курча на грилі – це завжди безпрограшний варіант. Причому можна запекти курча цілком або взяти стегенця, гомілки або крильця.
Юлія Висоцька пропонує втілити в життя дуже простий рецепт курячих крилець на грилі. Не забудьте про бекон, він додасть м'ясу ніжності і соковитості. До крилець чудово підійдуть свіжі овочі та зелень.
Курячі крильця гриль
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 863 ккал на порцію
Складові:
- 1 кг курячих крилець
- 300 г бекону
- 4 стебла зеленої цибулі
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. сиропу агави
- 2 ст. л. рисового оцту
- 1 щіпка меленого перцю чилі
- 1 щіпка морської солі
Для сервіровки:
- 5 помідорів
- 3 гілочки петрушки
- 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
- 1 щіпка морської солі
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця по-американськи:
Спосіб приготування:
- Зелену цибулю тонко нарізати навскоси і посипати крильця.
- Полити шматочки курки оливковою олією, соєвим соусом, сиропом агави і оцтом, злегка посолити, поперчити і залишити на деякий час маринуватися.
- Кожне крильце загорнути в смужку бекону і скріпити зубочисткою. Маринад зберегти, він стане в нагоді при смаженні.
- Укласти крильця на решітку, помістити на розігрітий гриль, полити маринадом і смажити до готовності.
- Петрушку дрібно порубати.
- Помідори нарізати кружальцями, викласти на тарілку, посипати частиною петрушки, злегка полити оливковою олією Extra Virgin і посолити.
- Готові крильця викласти на помідори, посипати зеленню, полити оливковою олією Extra Virgin.
Корисна порада
Для маринаду замість зеленої цибулі підійде попередньо замаринована в оцті ріпчаста цибуля або петрушка. Сироп агави можна замінити рідким медом або кленовим сиропом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запечених курячих гомілок на грилі з полентою.