Рецепт соковитих баранячих реберець з руколою і редискою від Юлії Висоцької

18 травня 2020, 18:07
Готуємо смачні баранячі реберця на сковороді гриль

Баранячі реберця з горошком

Травень – сезон молодої баранини. А це означає, що саме час побалувати себе ситною і ароматною м'ясною стравою за рецептом Юлії Висоцької.

Вам знадобляться свіжі баранячі реберця хорошої якості, трохи овочів, спецій і хороша сковорода гриль. Всього півгодини – і приголомшливо апетитна весняна страва готова.

Реклама

Баранячі реберця з руколою і редискою

Баранячі реберця з горошком

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 564 ккал на порцію

Складові:

  • 400 г баранячих реберець
  • 150 г замороженого зеленого горошку
  • 150 г редиски
  • 1 жменя руколи
  • 1/2 шт. лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії extra virgin
  • 1 щіпка перцю чорного свіжомеленого
  • 1 щіпка морської солі

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • 3 гілочки чебрецю
  • 3 ст. л. оливкової олії extra virgin
  • 1 щіпка меленої зіри
  • 1 щіпка паприки гострої копченої
  • 1/4 ч.л. морської солі

Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику:

Спосіб приготування:

  1. Баранячі реберця викласти в миску, додати 3 ст. ложки оливкової олії, листя чебрецю, мелену зіру і паприку, посолити і залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
  2. Зелений горошок розморозити, викласти в каструлю з киплячою водою і бланшувати кілька хвилин, потім відкинути на друшляк і промити дуже холодною водою.
  3. Редис нарізати тонкими кружальцями.
  4. З половинки лимона вичавити сік.
  5. Сильно розігріти сковороду гриль, викласти мариновані баранячі реберця і обсмажувати з двох сторін до готовності.

Як подавати страву

На велику тарілку викласти редиску, зелений горошок і руколу, все посолити, поперчити, полити оливковою олією і лимонним соком. Зверху розкласти готові реберця.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смачний шашлик з баранини. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на багатті.