Рецепт найсмачнішої запіканки з картопляним фаршем

25 січня 2019, 10:00
Найпоширеніший рецепт запіканки з картоплі – з використанням м'ясного смаженого фаршу

Картопляна запіканка на вечерю

Запіканки зручні тим, що дозволяють приготувати повноцінний обід за порівняно невеликий час. Ми поділимося рецептом запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем та сиром.

Картопляна запіканка з м'ясом

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 кг картоплі
  • 1 кг змішаного фаршу
  • 2 цибулини
  • 200-300 мл молока (кімнатної температури)
  • 60 г вершкового масла
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • 100 г тертого сиру

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Картоплю очистити, порізати і відварити до готовності. Злити воду.
  2. Додати вершкове масло і розім'яти. Продовжуючи розминати, поступово влити молоко. Посолити.
  3. Фарш обсмажити на олії (можна додати гриби, дрібно нарізаний помідор без шкірки, заморожені овочі, наприклад горошок або кукурудзу, кетчуп). Зняти з вогню, посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
  4. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити на рослинній олії (можна додати терту моркву, дрібно нарізаний часник), додати до фаршу і перемішати.
  5. Викласти половину картопляного пюре у велику форму для запікання, розрівняти. Зверху викласти весь фарш і пюре, що залишилося, знову розрівняти. Посипати тертим сиром.
  6. Поставити форму до духовки, розігрітої до 200 градусів на 15-20 хвилин. Подавати разом з густою сметаною, томатним соусом або кетчупом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.

Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: