Рецепт пишних оладок на кислому молоці

5 червня 2020, 09:00
Такий сніданок, як оладки, не залишить байдужим ні дорослих, ні дітей

Оладки на кислому молоці

Оладки на кефірі або на кислому молоці багато хто вважає найсмачнішими. Вони дуже добре поєднуються зі сметаною та іншими добавками. Спробуйте і переконайтеся самі!

Якщо у вас немає під рукою кислого молока, його можна приготувати зі свіжого за кілька хвилин. Для цього додайте в свіжий продукт 1 ст.л. оцту і дайте йому постояти 5 хвилин. За цей час молоко скисне. Замість столового оцту можна додати 2 ст.л. яблучного.

Реклама

Оладки на кислому молоці

Оладки на кислому молоці

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 179 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 склянки борошна
  • 2 склянки кислого молока
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • Рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці яйця, цукор і сіль за допомогою вінчика.
  2. Влийте 3/4 молока і добре перемішайте.
  3. Додайте попередньо просіяне борошно і перемішайте до однорідного стану, потім влийте молоко і ще раз все змішайте.
  4. Всипте розпушувач і швидко перемішайте. Тісто відразу стане повітряним, а консистенція нагадуватиме сметану.
  5. Налийте на сковороду олію таким чином, щоб вона вкрила все дно тонким шаром. Добре розігрійте і викладіть тісто на сковороду за допомогою столової ложки.
  6. Смажте оладки протягом 1-2 хвилин з одного боку, а потім стільки ж – з іншого. Важливо добре прогріти олію, тоді вона за мінімумом вбиратиметься в тісто і оладки вийдуть не дуже жирними.

Як подавати оладки

Подавайте оладки на кислому молоці зі сметаною, ягідним соусом, медом або згущеним молоком.

Дивіться відео, кому не можна вживати молоко:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати голландські оладки поффертьес. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом панкейків на кефірі.