Оладки на кефірі – це прекрасний варіант для сніданку, а також для посиденьок за чашкою чаю. Щоб їх приготувати, потрібні найпростіші і доступні інгредієнти: борошно, кефір, яйця, сода або розпушувач, щіпка солі і цукор.
Оладки смачно їсти не тільки зі сметаною, але з варенням, згущеним молоком, медом або кленовим сиропом.
Рецепт: пишні оладки на кефірі
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 170 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- 350 г пшеничного борошна
- 1 яйце
- 1-2 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. соди або 1 ч.л. розпушувача
- 100-150 г рослинної олії для смаження
Спосіб приготування:
- У велику миску влийте кефір. Додайте цукор, сіль і яйце, добре перемішайте вінчиком.
- Всипте борошно, змішане з содою або розпушувачем.
- Розмішайте тісто до однорідності за допомогою вінчика. Залиште утворене густе тісто на 20 хвилин. За цей час набрякне клейковина, в тісті утворюються бульбашки і воно трохи підніметься.
- Розігрійте пательню з товстим дном, налийте олію на 1 см, розігрівайте ще хвилину. Великою ложкою викладіть тісто в олію, по три-чотири штуки за раз.
- Смажте з двох боків до золотистої скоринки. Перед кожною новою викладкою додавайте трохи олії.
На замітку
Соду або пекарський порошок необхідно додавати разом з борошном, інакше реакція відбудеться раніше, ніж передбачалося і тісто не підніметься.
Дивіться відео, як зробити оладки з індички:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати голландські оладки поффертьєс. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом панкейків на кефірі.