Сангрія: швидкий рецепт
Сангрія – ідеальний літній напій, який можна легко адаптувати на свій смак. Цей класичний іспанський коктейль традиційно готують з червоного вина і бренді. Стосовно фруктів, які потрібно додати, тут немає жорстких правил. Але справжня сангрія містить як мінімум два види плодів: цитрусові і будь-які інші.
Проста сангрія з фруктами
Сангрія: швидкий рецепт
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 173 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 середнього яблука
- 1/2 середнього апельсина (плюс ще для прикраси)
- 3-4 столові ложки цукру, бажано коричневого
- 3/4 склянки апельсинового соку
- 1/3 склянки бренді
- 750 мл пляшка сухого іспанського червоного вина
- 1 стакан льоду
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Яблука розріжте на четвертинки і видаліть серцевину. Не очищаючи, розріжте на шматочки.
- Апельсини наріжте разом зі шкіркою, насіння видаліть.
- Складіть яблука, апельсини і цукор в великий глек і розминайте за допомогою мадлера або дерев'яної ложки протягом 45 секунд.
- Додайте апельсиновий сік і бренді, перемішуйте 30 секунд.
- Влийте червоне вино і розмішайте. Спробуйте, за бажанням додайте ще цукру, апельсинового соку або бренді.
- Додайте лід і ще раз перемішайте, щоб остудити.
- Подавайте сангрію як є або з невеликою кількістю льоду. Прикрасьте шматочками апельсина (за бажанням).
На замітку
Зберігайте залишки в холодильнику до 48 годин, хоча найкраще пити сангрію в свіжому вигляді.
Дивіться відео, як зробити сангріту вдома:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом журавлинної сангрії з апельсином і ромом, а також писали, як зробити гранатову сангрію.