Рецепт пісного грибного паштету з часником

29 листопада 2018, 12:15
Різдвяний піст 2018-2019 пройде з 28 листопада по 6 січня

Грибний паштет Фото: depositphotos.com

Найароматніший грибний паштет виходить з лісових грибів. Але якщо у вас таких немає, візьміть печериці та додайте соєвий соус – він кардинально змінює їхній смак. Ви також можете додати трохи рубаної зелені кропу або петрушки.

Пісний грибний паштет

Реклама

Складові:

  • 500 г печериць
  • 2 середні цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл соєвого соусу
  • сіль, перець, рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Цибулю і гриби довільно нарізати, очищений часник подрібнити.
  2. Обсмажити гриби на невеликій кількості рослинного масла, додати соєвий соус, перемішати.
  3. Окремо підсмажити цибулю до золотистого кольору, додати часник, зняти з плити.
  4. Подрібнити гриби разом із цибулею, часником за допомогою блендера.
  5. Посолити, якщо потрібно, і поперчити за смаком.
  6. Подавати в гарячому, теплом або охолодженому вигляді.

Порада: такий паштет можна мазати на хліб, додавати в тарталетки і навіть начиняти ним фаршировані яйця (якщо ви не дотримуєтеся посту).

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет із квасолі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами пісної овочевої ікри.

Дивіться відео, як харчуються під час посту монахи в українських монастирях: