Рецепт корисних кокосових цукерок від Марини Боржемської

10 травня 2019, 08:00
Тренер дев'ятого сезону шоу "Зважені та щасливі" поділилася рецептом дієтичного десерту

Марина Боржемська готує корисні солодощі

Телеканал СТБ знімає дев'ятий сезон самого вагомого шоу країни "Зважені та щасливі". Ведуча – Аніта Луценко. Тренери – Марина Боржемська, Іраклі Макацарія. Поки глядачі в очікуванні нового сезону, ми розпитуємо Марину про здорові і смачні рецепти.

Кокосові цукерки від Марини Боржемської: рецепт

Реклама
Фото: instagram.com/insta_borzhemsky
  • Час готування – 5 хвилин
  • Час підготовки – 60 хвилин

Що нам потрібно?

  • Один кокос (Марина купувала за 33 грн. Головне при виборі кокоса, щоб в ньому при струсі чутна була вода)
  • 1 л молока 2,5%
  • 1 лимон
  • 2 ч.л. меду
  • 2-3 ст.л. какао (за бажанням)

Рецепт приготування:

Робимо домашню рікоту. Літр молока ставимо на вогонь. Видавлюємо сік 1-ого лимона (якщо перед цим половинки лимона підігріти в мікрохвильовці, соку буде більше і видавлюватиметься він легше). Завдяки лимону, рикотта буде з цитрусовим присмаком, а значить, нотка лимона буде і в цукерках.

Як тільки молоко почне закипати (з'явиться багато пінки і видно перші бульбашки), переводимо молоко на маленький вогонь і виливаємо туди лимонний сік. Перемішуємо. Молоко почне відшаровуватися. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і приступаємо до кокосу.

З одного невеликого кокоса (400-450 г) виходить:

  • 400 мл кокосового молока
  • 400-450 г кокосової стружки
  • 50-70 г кокосового масла
  • красиві половинки кокоса

Викруткою пробити одне з трьох отворів на кокосі і злити кокосову воду. Простукати молотком по кокосу і розламати його. Шматки кокоса почистити від коричневої шкірки (за бажанням) і потерти на тертці.

Залити всю стружку 400 мл окропу, дати охолонути.

Реклама

Читайте також:

Відшароване молоко процідити через марлю, трохи віджати. Підвісити. З 1 л молока виходить близько 200 г рікоти. Почекати, поки рікота стече і охолоне.

Через 40-45 хвилин, коли кокосова стружка вже набухла і віддала молочко, а рікота охолола, обидва ці інгредієнти потрібно віджати. Молочко, яке стече після того, як ви відіжмете кокосову стружку, залишити, там з'явиться олія, а з макухи робитимемо цукерки.

Сироватку після рікоти можна заново нагріти з лимоном і отримати ще рікоту. Або ж заморозити кубиками і вранці протирати сироваткою обличчя.

Для цукерок: змішати 1/3 отриманого кокосової макухи (близько 200 г), рікоту (200 г) і для солодощі кілька чайних ложок меду. Якщо всі інгредієнти занадто сухі, додайте кілька столових ложок кокосового молочка. Обваляти в стружці або какао.

До таких цукерок можна додавати: цукати, горішки, чорнослив, курагу. Їсти, як перший перекус, через 60-90 хвилин після сніданку з чаєм або кавою. Смачного!

Нагадаємо, раніше Марина Боржемська розповіла, як почати нове життя. А Іраклі Макацарія назвав свій ідеальний сніданок.