Рецепт корисної цільнозернової галети з інжиром

9 жовтня 2020, 15:38
Крім інжиру, в начинку додаються горіхи і вершковий сир

Галета з інжиром

Галета – це відкритий французький пиріг з ягодами, фруктами або овочами. Ми пропонуємо спекти корисну осінню галету з цільнозернового борошна з начинкою з інжиру, вершкового сиру і горіхів.

Галета з інжиром і вершковим сиром

Реклама

Галета з інжиром

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 186 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 250 г цільнозернового борошна
  • 70 г рафінованої соняшникової олії
  • 100 г гарячої води
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. цукру
  • Дрібка солі
  • 1/2 ч. л. кориці

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 130 г вершкового сиру
  • 1 ст. л. рідкого меду
  • 5 шт. свіжого інжиру
  • Жменя волоських горіхів

Дивіться відео, як законсервувати інжир на зиму:

Спосіб приготування:

  1. З'єднати в мисці сухі інгредієнти для тіста: борошно, цукор, розпушувач, сіль і корицю. Перемішати ложкою.
  2. Влити олію і воду, перемішати ложкою. Потім зібрати тісто в кулю, обернути плівкою і відставити убік на 15-20 хвилин.
  3. Розігріти духовку до 170 градусів і приготувати начинку.
  4. Для начинки змішати крем-сир з медом. Інжир помити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
  5. На аркуші паперу для випічки розкачати тісто в корж діаметром 30 см. Розподілити по тісту сирно-медову суміш, відступивши від країв приблизно на 4 см. Зверху викласти інжир. Загорнути краї тіста всередину.
  6. Відправити в розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин. Коли галета буде готова, посипати начинку горіхами і запікати ще 5 хвилин під грилем.
  7. Дістати готову галету і остудити.

Як подавати галету

Галета смачна як в теплому, так і в холодному вигляді. Можна полити її медом, додати грецький йогурт або кульку морозива.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти галету зі сливами і корицею, а також ділилися рецептом галети з помідорами, сиром і базиліком.