Головна Сьогодні

Рецепт мафінів з інжиром і гарбузовим насінням від Юлії Висоцької

Готуємо приголомшливі осінні мафіни в духовці

Простий рецепт смачних і корисних мафінів з інжиром і гарбузовим насінням від Юлії Висоцької – ідеальний перекус і частування для будь-якого випадку. У таких мафінах добре працює грецький йогурт або сметана середньої жирності, а мед краще взяти гречаний або каштановий.

Мафіни з інжиром і гарбузовим насінням

Мафіни з інжиром та насінням
Мафіни з інжиром та насінням
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 266 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • 100 г борошна
  • 100 г борошна цільнозернового
  • 4 інжир
  • 120 г мелених висівок
  • 100 г коричневого цукру
  • 50 г гарбузового насіння
  • 1 яйце
  • 1 яєчний білок
  • 120 г жирного йогурту
  • 120 мл оливкової олії
  • 3 ст. л. варення з інжиру
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. меленої кориці
  • 1 щіпка мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180-190 °C в режимі "гаряче повітря".
  2. Йогурт, яйце і яєчний білок з'єднати в чаші блендера і перемішати ложкою, додати 100 мл води, мед і варення, ще раз перемішати, потім влити оливкову олію і збити вінчиком на невеликій швидкості.
  3. Все борошно помістити в глибоку миску, додати соду, розпушувач, цукор, мускатний горіх і корицю, все перемішати, потім всипати гарбузове насіння і висівки.
  4. Додати до борошна збиті з йогуртом яйця, швидко і не дуже ретельно вимішати тісто.
  5. Інжир нарізати невеликими шматочками.
  6. Форми для кексів заповнити тістом на 3/4 від загального обсягу, зверху розкласти шматочки інжиру.
  7. Випікати мафіни в розігрітій духовці 20 хвилин.

Корисна порада

Інжир можна замінити стиглими сливами або грушами, що стосується спецій, то тут завжди є простір для фантазії! Висівки Юлія Висоцька заздалегідь злегка підсушує в духовці, розігрітій до 150 градусів.

Дивіться відео, як приготувати дієтичний кекс в духовці:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти