Простий рецепт смачних і корисних мафінів з інжиром і гарбузовим насінням від Юлії Висоцької – ідеальний перекус і частування для будь-якого випадку. У таких мафінах добре працює грецький йогурт або сметана середньої жирності, а мед краще взяти гречаний або каштановий.
Мафіни з інжиром і гарбузовим насінням
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 266 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 100 г борошна
- 100 г борошна цільнозернового
- 4 інжир
- 120 г мелених висівок
- 100 г коричневого цукру
- 50 г гарбузового насіння
- 1 яйце
- 1 яєчний білок
- 120 г жирного йогурту
- 120 мл оливкової олії
- 3 ст. л. варення з інжиру
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. меленої кориці
- 1 щіпка мускатного горіха
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180-190 °C в режимі "гаряче повітря".
- Йогурт, яйце і яєчний білок з'єднати в чаші блендера і перемішати ложкою, додати 100 мл води, мед і варення, ще раз перемішати, потім влити оливкову олію і збити вінчиком на невеликій швидкості.
- Все борошно помістити в глибоку миску, додати соду, розпушувач, цукор, мускатний горіх і корицю, все перемішати, потім всипати гарбузове насіння і висівки.
- Додати до борошна збиті з йогуртом яйця, швидко і не дуже ретельно вимішати тісто.
- Інжир нарізати невеликими шматочками.
- Форми для кексів заповнити тістом на 3/4 від загального обсягу, зверху розкласти шматочки інжиру.
- Випікати мафіни в розігрітій духовці 20 хвилин.
Корисна порада
Інжир можна замінити стиглими сливами або грушами, що стосується спецій, то тут завжди є простір для фантазії! Висівки Юлія Висоцька заздалегідь злегка підсушує в духовці, розігрітій до 150 градусів.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний кекс в духовці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.