Рецепт корисного сніданку: фріттата з грибами, помідорами і шпинатом

30 липня 2018, 09:00
Справжня фріттата запікається в духовці

Фріттата із зеленню Фото: depositphotos.com

Фріттату готують з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку в це блюдо додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет.

Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.

Реклама

Фріттата з томатами, грибами і шпинатом

Складові:

  • 2 яйця
  • 100 г шпинату
  • 6 печериць
  • 4 помідори
  • оливкова олія
  • сіль, перець – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Розріжте помідори на чотири частини, печериці – навпіл.
  2. У жароміцну форму викладіть томати і гриби, збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Поставте в розігріту до 180°С градусів духовку на 8 хвилин.
  4. Тим часом залийте шпинат окропом. Дістаньте форму і додайте в неї шпинат.
  5. Збийте яйця з перцем і сіллю і залийте цією сумішшю овочі.
  6. Поставте в духовку і запікайте ще протягом 10 хвилин. За пару хвилин до готовності можна посипати тертим сиром.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного омлету з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії приготували рекордний омлет з 10 000 яєць.

Дивіться відео, як приготувати омлет на сметані з сиром:

Реклама