Рецепт корисного пісного салату з овочів і гороху нут

20 березня 2020, 12:27
Ситний і смачний пісний салат

Рецепти овочевих салатів

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Під час посту церковний статут забороняє будь-які продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.

Читайте також:

Реклама

Щоб зробити своє пісне меню корисніше, приготуйте овочевий салат за нашим рецептом. Помідори і зелень багаті клітковиною, нут – білком, авокадо – здоровими жирами.

Овочевий салат з нутом

Рецепти овочевих салатів

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 166 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 пучок салатного листя
  • Жменя помідорів чері (жовтих і червоних)
  • 1 стигле авокадо
  • 1/2 банки консервованого гороху нуту
  • 1/4 ч.л. сухих трав
  • 1/2 ст.л. білого винного оцту або лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішати сухі трави, оцет, сіль, перець, оливкову олію і пропущений через прес часник.
  2. Салатне листя помити, обсушити, порвати руками і викласти в тарілку.
  3. Помідори черрі помити, розрізати навпіл або на чотири частини.
  4. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. За бажанням скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Викласти всі інгредієнти на зелень, полити заправкою і дати настоятися 10-15 хвилин перед подачею.

Корисна порада

Якщо у вас не консервованого гороху нут, ви можете використовувати відварений. В цьому випадку вам доведеться додати трохи більше солі.

Дивіться відео, як приготувати корисний бобовий сніданок:

Нагадаємо, раніше ми ділилися календарем харчування у Великий піст . "Сьогодні" також писали, що приготувати на сніданок в піст .