Рецепт пасти з соусом песто, зеленими овочами і сиром

26 липня 2019, 12:45
Паста з овочами, пармезаном і соусом з базиліка – чудова ідея для обіду влітку

Домашній соус песто – прекрасне доповнення до салатів і макаронів, а також до м'ясних, рибних та овочевих страв. Він ідеально підходить для приготування легкої овочевої пасти з зеленими овочами і тертим пармезаном.

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Реклама

Паста з зеленими овочами – це смачна і корисна літня страва, яка вимагає мінімум часу на приготування. Ще один плюс – таку пасту можна їсти вегетаріанцям.

Паста з соусом песто і овочами

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 200 г заморожених суцвіть броколі
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 200 г замороженої стручкової квасолі
  • 600 г пасти фузіллі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. соусу песто
  • Сіль, перець – за смаком
  • Пармезан – для подачі
  • Свіжий базилік – для прикрашання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Пасту відварити в підсоленій воді.
  2. Зелений горошок, стручкову квасолю і брокколі, не розморожуючи, відваріть в киплячій підсоленій воді 2 хвилини. Злийте окріп і обдайте овочі крижаною водою.
  3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до м'якості.
  4. Відкладіть жменю зеленого горошку, інші овочі разом з цибулею збийте в блендері.
  5. На сковороді розігрійте масло, потім на ньому овочеве пюре 5 хвилин.
  6. Додайте відварену пасту і соус песто, перемішайте. Спробуйте, посоліть і поперчіть за смаком.
  7. Під час подачі прикрасьте пасту з соусом песто відкладеним зеленим горошком, листочками базиліку і пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з зеленого горошку, стручкової квасолі і яєць. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати теплий салат з макаронів з песто.