Рецепт паштету з курячої печінки з віскі і яблуком

8 жовтня 2020, 15:30
Така закуска ідеальна з брусничним варенням

Паштет з печінки

Печінковий паштет з віскі і яблуком – смачна і ніжна закуска, яка ідеально підійде для вишуканої вечері або фуршету.

Замість віскі ви можете взяти коньяк або ром, також тут будуть доречні пряні трави.

Реклама

Паштет з курячої печінки з яблуком

Паштет з печінки

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 270 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 велика цибулина
  • 1 кисле яблуко
  • Близько 50 мл віскі
  • 1 ст.л. сушеного майорану
  • Мускатний горіх
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло – для запечатування
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печінку промийте та висушіть. Яблуко очистіть, видаливши серцевину, наріжте невеликими кубиками. Цибулю і часник очистіть і наріжте.
  2. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте цибулю і часник, слідом додайте печінку і яблуко. Обсмажуйте ще кілька хвилин; печінка повинна бути без крові, але ще не повністю готова.
  3. Полийте віскі, акуратно підпаліть. Дати прогоріти. Приправте майораном, мускатним горіхом, сіллю і перцем.
  4. Подрібніть вміст сковороди в блендері. Розкладіть по банках, залийте розтопленим вершковим маслом і поставте в холодильник.
  5. Готовий паштет подавайте з підсушеними скибочками багета і брусничним варенням.

Корисна порада

При підпалюванні віскі будьте дуже обережні і не нахиляйтеся над сковородою.

Дивіться відео, як приготувати паштет з коньяком:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.