Осінь – головний сезон грибів. Але якщо вам ніколи шукати лісові гриби, можна назбирати печериць в супермаркеті вже зараз і зробити чудовий грибний паштет. Не забудьте купити свіжий бородинський хліб або хрусткий багет для подачі.
Рецепт кращого грибного паштету


Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 95 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 700 г печериць
- 2 цибулини
- 100 мл рослинної олії
- 50 г вершкового масла
- 200 мл вершків жирністю 33%
- 200 г білого хліба
- 100 мл молока
- Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:
- Печериці та цибулю нарізати кубиками.
- Скласти у велику сковороду і обсмажити на олії до напівготовності. Додати вершкове масло, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
- Влити вершки. Готувати до тих пір, поки не випарується вся рідина.
- Залити хліб молоком і залишити на кілька хвилин.
- Скласти гриби з цибулею і розмочений хліб в блендер і зробити пюре.
- Викласти готовий паштет в скляну банку і як слід охолодити.
Як подавати закуску
Подавати грибний паштет на тостах або на тонких шматочках бородинського хліба.
Дивіться відео, як приготувати грибний суп:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами осінніх страв з грибів, а також писали, як приготувати мариновані гриби на зиму.