Рецепт великодньої закуски: овочевий террін з вареним яйцем

30 березня 2018, 10:10
Яскрава весняна страва з овочів, яєць і сиру

Овочевий террін .Фото: depositphotos.com

Французький террін отримав свою назву завдяки однойменній прямокутній жароміцній формі з кришкою. Ця страва завжди виглядає дуже ефектно, хоча готується досить просто. Терріни бувають м'ясні, рибні, овочеві та десертні. Пропонуємо взяти на замітку рецепт великоднього терріна з весняних овочів з додаванням варених яєць.

Великодній террін

Реклама

Інгредієнти:

  • 8 яєць
  • 300 г замороженого горошку
  • 4 моркви
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 100 г тостового хліба
  • 250 мл молока
  • 60 г тертого пармезану
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець
  • 4 ст.л. оливкової олії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Відварити 4-5 яєць круто, остудити і почистити.
  2. Картоплю і моркву нарізати кубиками, відварити в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Відкинути на друшляк.
  3. Бланшувати горошок в киплячій воді 5 хвилин, злити рідину і облити холодною водою.
  4. Хліб замочити в молоці.
  5. Лук-порей добре помити і нарізати світлу частину кружечками.
  6. Розігріти в сковороді оливкове масло і пасерувати цибулю на слабкому вогні 3-4 хвилини.
  7. Додати картоплю, моркву, горошок і готувати ще 4-5 хвилин. Остудити.
  8. З'єднати добре віджатий хліб, пармезан, мускатний горіх, сіль, перець, що залишилися сирі яйця. Додати овочі і добре перемішати.
  9. Половину маси викласти у форму для кексу, застелену пергаментом. Посередині викласти в одну лінію яйця, зварені круто.
  10. Зверху розподілити другу половину овочевої маси і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хвилин.
  11. Готовий террін остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами м'ясних страв до Великодня. Ми також писали, як надовго зберегти паски свіжими. Крім цього, ми розповідали, як спекти італійську пасхальну косу.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: