Рецепт відкритого пирога з сиром в духовці

19 травня 2020, 13:40
Готуємо несолодкий пиріг з сирно-часниковою начинкою

Пиріг з сиром в духовці

Цей смачний несолодкий пиріг з ароматною сирно-творожною начинкою виходить дуже апетитним. Крім часнику, ви можете додати нарізану зелень або жменю подрібнених в'ялених помідорів.

Для начинки підійде як звичайний твердий сир, так і сулугуні, адигейський або бринза – вибирайте варіант на свій смак.

Реклама

Пиріг з начинкою з сиру

Пиріг з сиром в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 331 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 250 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 середніх яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Сіль

Читайте також:

Для начинки:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 200 г сиру
  • 2 середніх яйця
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці збити яйця з сіллю. Додати м'яке вершкове масло і перемішати до однорідної консистенції.
  2. Просіяти борошно, всипати розпушувач і замісити тісто.
  3. Сир викласти в окрему миску і натерти туди на крупній тертці сир.
  4. Подрібнити часник і перемішати всі компоненти начинки. Посолити за смаком.
  5. Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти в неї тісто, формуючи бортики.
  6. Додати начинку, розподіливши її по основі.
  7. Випікати при температурі 190 °С близько 40 хвилин.

Корисна порада

Якщо сир дуже сухий, додайте кілька ложок сметани або вершків. А щоб начинка була одноріднішою, протріть сир через сито або збийте блендером.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.