Пиріг з сиром в духовці
Цей смачний несолодкий пиріг з ароматною сирно-творожною начинкою виходить дуже апетитним. Крім часнику, ви можете додати нарізану зелень або жменю подрібнених в'ялених помідорів.
Для начинки підійде як звичайний твердий сир, так і сулугуні, адигейський або бринза – вибирайте варіант на свій смак.
Пиріг з начинкою з сиру
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 331 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 середніх яйця
- 1 ч.л. розпушувача
- Сіль
Для начинки:
- 250 г кисломолочного сиру
- 200 г сиру
- 2 середніх яйця
- 2-3 зубчики часнику
- Сіль
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці збити яйця з сіллю. Додати м'яке вершкове масло і перемішати до однорідної консистенції.
- Просіяти борошно, всипати розпушувач і замісити тісто.
- Сир викласти в окрему миску і натерти туди на крупній тертці сир.
- Подрібнити часник і перемішати всі компоненти начинки. Посолити за смаком.
- Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти в неї тісто, формуючи бортики.
- Додати начинку, розподіливши її по основі.
- Випікати при температурі 190 °С близько 40 хвилин.
Корисна порада
Якщо сир дуже сухий, додайте кілька ложок сметани або вершків. А щоб начинка була одноріднішою, протріть сир через сито або збийте блендером.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.