Стрільці люблять усе оригінальне і красиве, їхній лимонад з ожиною
З ожини роблять найрізноманітніші страви: десерти, напої, компоти, варення і вино. Ми пропонуємо приготувати з цієї літньої ягоди смачний і незвичайний лимонад.
Замість м'яти в рецепті можна використовувати фіолетовий базилік. Тоді його потрібно буде проварити разом з усіма інгредієнтами сиропу.
Ожинний лимонад з м'ятою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 84 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г ожини
- 120-150 г цукру
- 2 лимона
- Жменя листя м'яти (приблизно 5 гілочок)
- 150 мл води для сиропу
Для подачі:
- Мінеральна вода
- Лід
- Ожина і лимон
Дивіться відео, як зробити малиновий лимонад з базиліком:
Спосіб приготування:
- Ожину помити і подрібнити блендером.
- Процідити через сито в каструлю. Туди ж помістити цедру одного лимона, з двох лимонів вичавити сік.
- Додати цукор і воду. Все перемішати і варити на повільному вогні близько 20 хвилин. У процесі можна пробувати і регулювати смак додаванням більшої кількості цукру або лимона.
- Отриманий концентрат пропустити через сито і охолодити.
Як подавати напій
Подавати лимонад в графині або порційно, додавши звичайну або газовану воду, лід, часточки лимона, листочки м'яти і свіжі ягоди.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити варення з ожини. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити смузі з ожиною та чорницею.