Для приготування смузі в домашніх умовах бажано використовувати заморожені або добре охолоджені ягоди: так вам не доведеться додавати лід, який зробить напій водянистим. Крім цього, краще підсолоджувати смузі медом, а не цукром. Справа в тому, що цукор досить повільно розчиняється, і в готовому напої може неприємно скрипіти на зубах.
Смузі з чорниці та ожини в блендері
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 127 ккал на 100 г
Складові:
- 1/4 склянки молока
- 3/4 склянки йогурту
- 1 банан
- 3/4 склянки ожини
- 3/4 склянки чорниці
- 1 ст.л. рідкого меду
Спосіб приготування:
- Влити молоко в блендер. Додати йогурт і банан, збити до отримання однорідної маси.
- Додати заморожені ягоди і мед, ще раз добре збити.
- Перелити смузі в склянки і подавати, за бажанням прикрасивши листочками м'яти.
Корисна порада
Ожину в рецепті можна замінити малиною або шовковицею.
Дивіться відео, як правильно пити смузі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти простий ожиновий пиріг на сметані, а також ділилися рецептом простої запіканки з ожиною.