Рецепт оригінального варення з абрикосів і апельсинів

19 червня 2020, 16:50
Незвичайний рецепт абрикосового варення на зиму

Абрикосове варення

Абрикосове варення з цедрою і шматочками апельсина виходить неймовірно яскравим, смачним та ароматним. Його можна подавати як десерт до чаю, додавати в каші, йогурти та десерти.

Незважаючи на те, що процес приготування варення досить тривалий, він не вимагає особливих зусиль. Абрикоси для заготовки краще брати тверді – вони не перетворяться в кашу при варінні.

Реклама

Оригінальне варення з абрикосів з апельсином

Абрикосове варення з апельсином

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 190 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг абрикосів
  • 1,5 кг цукру
  • 2 невеликих апельсина

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помити, відокремити м'якоть від кісточок.
  2. Скласти половинки абрикосів в неглибоку миску шарами, пересипаючи кожен шар цукром.
  3. Добре струсити, щоб плоди рівномірно вкрилися цукром. Дати постояти протягом 6-8 годин.
  4. Апельсини добре помити і зняти цедру за допомогою дрібної терки. М'якоть фруктів нарізати маленькими шматочками.
  5. Додати апельсини разом з цедрою до абрикосів, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, знімаючи піну, протягом 5 хвилин.
  6. Потім забрати з плити і дати охолонути. Повторити процедуру ще два рази. Так абрикоси збережуть свою форму.
  7. Після третього разу варення відразу ж закрити в стерилізовані банки. Перевернути шийками вниз, накрити до повного охолодження.

Корисна порада

Під час другого і третього варіння особливо ретельно помішуйте варення, бо воно може пригоріти до дна.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з апельсиновою начинкою:

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також писали, чим корисна курага .