Рецепт незвичного пирога з варенням і бананами від Григорія Германа

31 березня 2020, 14:43
Ведучий готує десерт з пшоняної каші

Пиріг з пшоняної крупи / Фото: Скріншот із відео

З пшоняної крупи можна не тільки зварити кашу або капусняк, а й спекти дуже смачний домашній пиріг. Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорій Герман готує його з додаванням банана, горіхів і варення. Відео з покроковим процесом дивіться нижче.

Читайте також:

Реклама

У рецепті використовується фундук, але ви можете без проблем замінити його волоськими горіхами або мигдалем. Варення вибирайте на свій смак, тільки прослідкуйте, щоб воно було густим.

Пиріг з пшоняної каші з варенням

Пиріг з пшоняної крупи / Фото: Скріншот із відео

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 150 г пшоняної крупи
  • 150 г варення
  • 100 г горіхів
  • 300 мл молока
  • 1 лимон
  • 1 банан
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Нагрійте молоко з ванільним екстрактом.
  2. Всипте пшоняну крупу і зваріть кашу. Остудіть.
  3. Наріжте банан і збризніть його соком лимона, щоб він не потемнів.
  4. Розділіть яйце на білок і жовток. Жовток додайте в кашу, білок збийте в пишну піну.
  5. Додайте в кашу нарізаний банан і колоті горіхи.
  6. Збийте білок в пишну піну, акуратно додайте в тісто.
  7. Викладіть у форму і печіть при 180 ºС протягом 20-30 хвилин.

Як подавати пиріг

Прикрасьте пшоняний пиріг улюбленим варенням і колотими горішками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бурякові брауні за рецептом Григорія Германа . "Сьогодні" також ділилися рецептами дріжджового тіста для пиріжків і булочок .