Рецепт "Наполеона" з ягодами і ванільним кремом від Юлії Висоцької

21 липня 2020, 13:29
Завдяки великій кількості літніх ягід торт виходить дуже яскравим і красивим

Торт "Наполеон" з ягодами

Торт "Наполеон" з заварним кремом – один з найсмачніших і улюблених. Юлія Висоцька пропонує перетворити його на літній десерт, прикрасивши свіжими сезонними ягодами: полуницею, малиною, чорницею, ожиною та смородиною.

"Наполеон" з ягодами та ванільним кремом

Реклама

Торт "Наполеон" з ягодами

Час приготування:

  • 2 години 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 623 ккал на порцію

Складові:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • По жмені полуниці, лохини, ожини, малини і червоної смородини
  • 75 мл крижаної води
  • 1 ст. л. горілки
  • 1 ст. л. оцту
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/4 ч. л. солі

Читайте також:

Реклама

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 300 мл вершків 30%
  • 4 яєчних жовтки
  • 100 г цукру
  • 50 г крохмалю
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. рома
  • 1 стручок ванілі

Дивіться відео, як приготувати полуничний чізкейк без цукру:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 200 ° C в режимі "гаряче повітря".
  2. Приготувати тісто: 200 г попередньо охолодженого вершкового масла натерти на крупній тертці, всипати просіяне борошно, сіль і ножем порубати все в крихту, потім зробити невелике заглиблення, розбити в нього яйце, додати 1 ч. ложку цукру, горілку, оцет і 75 мл крижаної води і вимісити однорідне гладеньке тісто. Сформувати з тіста кулю, помістити в пакет і прибрати в морозилку на 15 хвилин.
  3. Молоко влити в сотейник і довести майже до кипіння, стручок ванілі розрізати, вийняти зерна і додати в молоко.
  4. Приготувати крем: жовтки і 100 г цукру збити вінчиком, всипати крохмаль і знову збити, влити частину молока і ще раз збити, потім влити все в сотейник до молока, що залишилося. Постійно помішуючи, прогрівати на маленькому вогні, поки маса не завариться. Перелити в миску, додати вершкове масло і збити вінчиком, потім застелити поверхню крему харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
  5. Охолоджене тісто розкачати в прямокутник і загорнути краї до центру, потім скласти пласт вдвічі, так щоб вийшла "книжка". Прибрати тісто в пакет і ще на 15 хвилин помістити в морозилку.
  6. Тісто розкачати в довжину і скласти конвертом, загорнувши до середини спочатку один край, а потім зверху другий край, відправити в пакет і в морозилку ще на 15 хвилин.
  7. Тісто трохи придавити качалкою і розділити на 8 частин, 7 з них прибрати в пакет і в морозилку, решту розкачати спочатку на робочій поверхні, потім на папері для випічки в тонкий корж, накрити тарілкою і обрізати зайві краї. Часто наколоти тісто виделкою, перекласти разом з папером на деко і випікати в розігрітій духовці 5-7 хвилин. Так само випекти інші коржі і повністю остудити.
  8. Вершки збити вінчиком в щільну масу, ввести в охолоджений крем, додати ром, все перемішати.
  9. Укласти 7 коржів один на інший, промащуючи їх кремом, потім зрізати нерівні краї.
  10. Полуницю разом з хвостиками нарізати четвертинками і прикрасити "Наполеон" усіма ягодами.

На замітку

Тут є кілька маленьких секретів: терку і миску потрібно попередньо відправити на кілька хвилин в морозилку, а крохмаль перемішати з холодними жовтками і вже тільки потім вливати гаряче молоко, тоді крем не згорнеться і буде однорідним. Торт можна прикрасити шоколадною стружкою або безе.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт "Наполеон" на сковороді , а також ділилися рецептом "Наполеона" без випічки.