Рецепт на Різдво: качиний паштет з яблуками і гарбузом

13 грудня 2019, 15:10
Рецепт святкової різдвяної закуски

Качиний паштет на Різдво

Качиний паштет з яблуками і гарбузом – прекрасна закуска для святкового столу. Приготувати її зможе навіть початківець-кулінар.

Дивіться відео, як зробити паштет з коньяком:

Реклама

Якщо у вас немає мультиварки, ви можете зробити паштет і на звичайній сковороді з кришкою.

Читайте також:

Реклама

Паштет з качки з яблуками і гарбузом

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 197 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Качині потрошки (печінка, серце, нирки, шлунок)
  • Качина шия
  • Гарбуз – 100 г
  • Яблуко кисле – 150 г
  • Розмарин, чебрець
  • Сіль, перець
  • Коньяк – 20 мл (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Качині потрошки промити і обсушити.
  2. Овочі очистити і нарізати невеликими кубиками.
  3. Включити мультиварку в режим "Жарка", додати 1 ст.л. качиного жиру або рослинного масла, обсмажити овочі близько 10 хвилин. Викласти на тарілку.
  4. Додати качину шию, шлунок і серце, обсмажувати 10 хвилин, потім додати печінку, нирки, сіль, спеції, коньяк. Повернути овочі в чашу мультиварки. Перевести в режим "Гасіння" і готувати близько 30-40 хвилин.
  5. Відокремити м'ясо від кісток, і пробити блендером разом з овочами і потрохами до стану однорідного паштету.

Як подавати паштет

Подавати паштет охолодженим разом зі свіжим хлібом, грінками або крекерами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .