Качиний паштет на Різдво
Качиний паштет з яблуками і гарбузом – прекрасна закуска для святкового столу. Приготувати її зможе навіть початківець-кулінар.
Дивіться відео, як зробити паштет з коньяком:
Якщо у вас немає мультиварки, ви можете зробити паштет і на звичайній сковороді з кришкою.
Паштет з качки з яблуками і гарбузом
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 197 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Качині потрошки (печінка, серце, нирки, шлунок)
- Качина шия
- Гарбуз – 100 г
- Яблуко кисле – 150 г
- Розмарин, чебрець
- Сіль, перець
- Коньяк – 20 мл (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Качині потрошки промити і обсушити.
- Овочі очистити і нарізати невеликими кубиками.
- Включити мультиварку в режим "Жарка", додати 1 ст.л. качиного жиру або рослинного масла, обсмажити овочі близько 10 хвилин. Викласти на тарілку.
- Додати качину шию, шлунок і серце, обсмажувати 10 хвилин, потім додати печінку, нирки, сіль, спеції, коньяк. Повернути овочі в чашу мультиварки. Перевести в режим "Гасіння" і готувати близько 30-40 хвилин.
- Відокремити м'ясо від кісток, і пробити блендером разом з овочами і потрохами до стану однорідного паштету.
Як подавати паштет
Подавати паштет охолодженим разом зі свіжим хлібом, грінками або крекерами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .