Рецепт на Різдво: рулет з яблуками, горіхами і корицею

5 січня 2020, 11:24
Перед зимовими святами саме час зайнятися випічкою

Рулет з яблуками і горіхами на Різдво

На Різдво традиційно печуть багато солодкої випічки. У цьому святковому рулеті ніжне сметанне тісто ідеально поєднується з ароматною яблучно-горіховою начинкою. Десерт можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді.

Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горіхами:

Реклама

Читайте також:

Рулет з яблучно-горіховою начинкою

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 277 кал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 100 м'якого вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 кавової ложки соди
  • Сметана

Для начинки:

Реклама
  • Яблука
  • Грецькі горіхи
  • Цукор
  • Кориця

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, масло, соду, цукор і щіпку солі. Додати стільки сметани, щоб вийшло м'яке тісто.
  2. Розділити його на дві-три частини, розкачати на присипаній борошном поверхні. Зверху викласти подрібнені горіхи і терті яблука (по 2 столові ложки), цукор і корицю. Згорнути в рулет. Повторити з рештою тісту.
  3. Готові рулети викласти на застелений пергаментним папером деко. Змастити сметаною і випікати до золотистого кольору.
  4. Остудити, посипати цукровою пудрою і розрізати на шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різдвяний штоллен за рецептом Юлії Висоцької.