Рецепт на Новий рік: сьомга з ікорно-вершковим соусом

28 грудня 2019, 14:40
Готуємо запечену рибу в духовці

Сьомга з ікорним соусом

Запечена сьомга в духовці – просте і апетитне гаряче блюдо на Новий рік. А щоб смак був дійсно святковим, пропонуємо подати рибу з ікорно-вершковим соусом.

Дивіться відео, як вибрати червону ікру:

Реклама

Біле вино надає соусу пікантну нотку. Але можна приготувати соус і без вина. Для цього вершки потрібно уварити до загустіння, додати ікру, а далі все за рецептом.

Читайте також:

Реклама

Сьомга з ікорним соусом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 171 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Філе сьомги/форелі на шкірі – 400 г
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Сіль, мелений перець

Для ікорно-вершкового соусу:

  • Вершки (30% жирності) – 200-300 мл
  • Біле сухе вино – 50 мл
  • Червона ікра – 1-2 ст.л. (З гіркою)
  • Зелень кропу (за бажанням) – 1 гілочка (тільки листочки, без стебел)
  • Мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Рибне філе вимити й обсушити паперовими рушниками.
  2. Філе скропити соком лимона, трохи посолити, поперчити і змастити оливковою олією.
  3. Викласти сьомгу в форму для запікання. Готувати близько 20 хвилин при температурі 180 °C.
  4. Приготувати ікорний соус. У сковороду влити біле сухе вино і нагрівати, поки вино не випарується на половину об'єму.
  5. Влити вершки, перемішати і готувати соус на повільному вогні, помішуючи, до загусання вершків. Додати в соус ікру. Соус трохи поперчити і перемішати. Можна додати трохи рубаної зелені кропу.
  6. Рибу викласти на блюдо і подати з ікорним соусом.

Як перевірити готовність риби

Готовність риби перевіряють наступним способом: якщо розсунути волокна самій товстій частині рибного філе за допомогою вилки, то у готової риби м'якоть буде матовою, рівномірного рожевого кольору.

Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити рибу в горіховій паніровці . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель з зеленим салатом.