Десерт на День Валентина: шоколадно-кавовий мус

1 лютого 2018, 13:30
Повітряний мус до 14 лютого

Шоколадний мус Фото: pixabay.com

Порадувати кохану людину на День святого Валентина можна по-різному, але найбільш безпрограшний варіант – приготувати десерт. Наприклад, дуже смачний шоколадний мус, прикрашений збитими вершками і свіжими ягодами.

Шоколадний мус

Складові:

Реклама
  • 120 г чорного шоколаду, розламати на шматочки
  • 30 г вершкового масла, нарізаного
  • 2 столові ложки міцної кави або еспрессо
  • 2 великих яйця, розділених на білки і жовтки
  • 60 г цукру
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 120 мл вершків 35-40% жирності

Для подачі:

  • збиті вершки
  • свіжі ягоди
  • шоколадна стружка

Рецепт приготування:

1. Скласти в миску шоколад і вершкове масло, додати каву. Розтопити все в мікрохвильовій печі і перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Дати охолонути протягом декількох хвилин.

Реклама

2. Додати в шоколадну суміш яєчні жовтки і перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник, поки збиваються яєчні білки і вершки.

3. Збити яєчні білки до появи щільної піни. Додати половину цукру і збити до міцних піків. Відкласти в сторону.

4. В окремій мисці збити холодні вершки, додавши цукор, що залишився, і ванільний екстракт.

Реклама

5. Дістати шоколадну суміш з холодильника і акуратно вмішати кілька ложок збитих білків, щоб розм'якшити масу.

6. Потім додати решту білки і акуратно перемішати рухами від низу до верху.

7. Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Викласти шоколадний мус в шість креманок. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб десерт охолов.

8. Прикрасити шоколадний мус ягодами, тертим шоколадом або додатковою порцією збитих вершків.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептом торта "Червоний оксамит".

Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники: