Шоколадний мус Фото: pixabay.com
Порадувати кохану людину на День святого Валентина можна по-різному, але найбільш безпрограшний варіант – приготувати десерт. Наприклад, дуже смачний шоколадний мус, прикрашений збитими вершками і свіжими ягодами.
Шоколадний мус
Складові:
- 120 г чорного шоколаду, розламати на шматочки
- 30 г вершкового масла, нарізаного
- 2 столові ложки міцної кави або еспрессо
- 2 великих яйця, розділених на білки і жовтки
- 60 г цукру
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 120 мл вершків 35-40% жирності
Для подачі:
- збиті вершки
- свіжі ягоди
- шоколадна стружка
Рецепт приготування:
1. Скласти в миску шоколад і вершкове масло, додати каву. Розтопити все в мікрохвильовій печі і перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Дати охолонути протягом декількох хвилин.
2. Додати в шоколадну суміш яєчні жовтки і перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник, поки збиваються яєчні білки і вершки.
3. Збити яєчні білки до появи щільної піни. Додати половину цукру і збити до міцних піків. Відкласти в сторону.
4. В окремій мисці збити холодні вершки, додавши цукор, що залишився, і ванільний екстракт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Дістати шоколадну суміш з холодильника і акуратно вмішати кілька ложок збитих білків, щоб розм'якшити масу.
6. Потім додати решту білки і акуратно перемішати рухами від низу до верху.
7. Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Викласти шоколадний мус в шість креманок. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб десерт охолов.
8. Прикрасити шоколадний мус ягодами, тертим шоколадом або додатковою порцією збитих вершків.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептом торта "Червоний оксамит".
Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники: