Рецепт на 8 березня: куряче філе, фаршироване курагою

2 березня 2021, 10:49
Швидка і смачна страва до свята

Куряче філе з курагою

Підготовка до 8 Березня стартувала. Важливо, щоб свято запам'яталося не тільки приємними подарунками та привітаннями, а й оригінальними стравами. Ви шукаєте рецепт святкової закуски, але не хочете витрачати на підготовку багато часу і сил? Спробуйте запекти курячі грудки з курагою і спеціями.

Куряче філе з курагою

Реклама

Куряче філе з курагою

На 4 порції:

  • 4 курячих філе
  • 200 г кураги
  • 2 ст. л. абрикосового джему
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 0,5 ч. л. порошку каррі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Замочіть курагу в гарячій воді на пів години. Потім рідину злийте, а сушені абрикоси дрібно поріжте або збийте в блендері. Приправте каррі і меленим перцем.
  2. У кожній грудці зробіть кишеньку, прорізавши м'якоть у верхній третині грудок.
  3. Розкладіть по кишенях суміш з кураги зі спеціями.
  4. Духовку розігріти до 200 градусів.
  5. Курячі грудки викладіть до форми для запікання, застелену фольгою.
  6. Змішайте підігрітий абрикосовий джем, гірчицю, сіль і оливкову олію. Змастіть філе глазур'ю, що вийшла.
  7. Запікайте грудки в духовці 25-30 хвилин, доки не з'явиться рум'яність і при проколюванні не стане виділятися прозорий сік.
  8. Подавайте страву з будь-яким гарніром на свій смак.

Порада: якщо абрикосовий джем занадто солодкий, додайте до нього трохи лимонного соку.

Тут зібрано рецепти салатів у вигляді квітів на 8 Березня.