Рецепт на 8 Березня: бісквітний торт з сиром, желе і фруктами

28 лютого 2019, 13:33
Смачний і гарний десерт до свята

8 Березня – гарний привід порадувати себе чимось смачненьким, наприклад, домашнім бісквітним тортом з сирним кремом, апельсиновим желе і фруктами.

Торт з желе і фруктами

Реклама

Складові:

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 2.5 ст.л води кімнатної температури
  • 3 ст.л. цукру
  • 3/5 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. какао-порошку

Для начинки:

Реклама
  • 400 г сиру
  • 1/3 склянки вершків
  • 1/2 склянки цукру
  • 15 г желатину
  • Щіпка ваніліну

Для желе і прикраси:

  • 450 мл апельсинового соку
  • 3-4 ст.л. цукру
  • 25 г желатину
  • Ківі
  • Консервовані персики

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Збити яєчні білки разом з цукром і водою до появи піни. Додати цукор. Продовжуючи збивати, додати жовтки.
  2. Додати просіяне з розпушувачем і какао борошно, перемішати.
  3. Викласти тісто в роз'ємну форму, змащену маслом і присипану борошном, випікати при 180 С близько 25 хвилин. Готовий корж охолодити.
  4. Для начинки залити желатин 0.5 склянки води. Сир подрібнити блендером. Нагріти желатин разом з цукром, ваніліном і вершками, щоб желатин розчинився. Не кип'ятити. Трохи охолодити, з'єднати з сиром і перемішати.
  5. Викласти начинку на корж, розгладити поверхню і поставити в холодильник на годину.
  6. Приготувати заливку. Залити желатин апельсиновим соком, додати цукор і нагріти, щоб желатин розчинився. Охолодити.
  7. Фрукти тонко нарізати і красиво викласти на сир. Залити приготовленим желе і дати загуснути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати "Яблучні троянди" на 8 Березня. Сегодня.Lifestyle також ділився рецептом "Наполеона" з заварним кремом на 8 Березня

Дивіться відео, як святкують 8 Березня в усьому світі: