Рецепт літнього салату з курячої печінки і винограду

17 серпня 2020, 12:14
Готуємо смачний теплий салат з печінкою, виноградом, горіхами і зеленню

Салат з печінки і винограду

Салат з печінки і винограду – ідеальна страва для літньої вечері. Він швидко готується і виходить дуже смачним і ситним.

Для салату бажано використовувати солодкий виноград без кісточок. Салатна зелень підійде будь-яка на ваш вибір.

Реклама

Салат з печінки і винограду

Салат з печінки і винограду

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 149 ккал на 100 г ⠀

Складові:

  • 300 г курячої печінки
  • 150 г винограду без кісточок
  • 40 г салатного листя
  • Жменя волоських горіхів
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. бальзамічного оцту
  • 0,5 ч. л. цукру
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Виноград помити і обсушити. Якщо ягоди великі, розрізати їх навпіл.
  2. Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням 2 ст. л. олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
  3. Для заправки перемішати оцет, сіль, цукор і оливкову олію до однорідності.
  4. Горіхи підсмажити на сковороді без олії.
  5. Салатну зелень помити, обсушити, порвати руками в миску. Зверху викласти печінку, горіхи і виноград. Полити заправкою.

На замітку

  • У салат можна додати очищене яблуко, свіже або карамелізоване.
  • У заправку можна додати чайну ложку варення з брусниці. В цьому випадку додайте 1 ч.л. оцту, а цукор не використовуйте.
  • Цукор можна замінити медом або кленовим сиропом.

Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром, а також ділилися рецептом печінкового рулета з сирною начинкою.