Шарлотка з хліба
Незвична шарлотка з яблуками і персиками не потребує багато зусиль, адже для її приготування не потрібно робити тісто, замість нього використовується здобний білий хліб.
У начинку можна додати тростинний цукор, ваніль, корицю, мускатний горіх, лимонну чи апельсинову цедру, горіхи, коньяк, ром або фруктовий лікер.
Хлібна шарлотка з яблуками
Шарлотка з хліба
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 145 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1.5 кг яблук
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 банка консервованих персиків чи абрикосів (близько 400 мл)
- 250 г розтопленого вершкового масла + ще 40 г
- 2 буханки здобного білого хліба
- 120 мл молока
- 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Яблука очистити, нарізати великими кубиками. У сковороді розтопити 40 г вершкового масла, викласти яблука і тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.
- Кришку зняти, додати цукор і крупно нарізані консервовані персики. Тушкувати ще хвилин 5-10, поки рідина не увариться, а яблука не почнуть перетворюватися на цукати.
- У склянці розмішати молоко і крохмаль, вилити в сковороду з яблуками. Зменшити вогонь і варити, помішуючи, ще хвилину.
- Хліб очистити від кірок і злегка підсушити в духовці або на сковороді. Умочуючи шматочки в топлене масло, викласти хлібом (цілими шматками) на дно форми. Решту хліба нарізати смужками шириною 2 см і, вмочуючи в топлене масло, викласти уздовж стінок форми. Кінці, що виступають, обрізати.
- Вилити в форму яблучну начинку. А з залишків хліба, нарізаного трикутниками і вимоченому в топленому маслі, зробити "кришку".
- Випікати в розігрітій до 180 ºС духовці пів години, поки шарлотка не набуде золотавого кольору. Дістати з духовки і дати охолонути 15-20 хвилин.
Як подавати шарлотку
Подавати теплою, з охолодженим заварним кремом або кулькою морозива.
Дивіться відео, як спекти дієтичну шарлотку з фруктами:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.