Легкий салат iз запеченої курки, яблук та зелені

6 вересня 2020, 18:43
Готуємо салат з курячого філе з медовою заправкою

Салат із запеченої курки

Запечена куряча грудка, свіжі огірки та яблука чудово поєднуються в легкому салаті з додаванням свіжої зелені. А медова заправка вигідно відтіняє смак м'яса та овочів.

У літню пору такий салат чудово підійде для вечері, повністю наситивши і при цьому не створивши відчуття тяжкості.

Реклама

Курячий салат з огірками і яблуком

Салат із запеченої курки

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 117 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г курячого філе
  • 150 г листя салату (бурякового бадилля, руколи)
  • 1-2 свіжих огірки
  • 1 зелене яблуко (Голден, Гренні Сміт)
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. паприки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія

Читайте також:

Реклама

Для заправки:

  • 1 ст.л. меду
  • 1-2 ст.л. оливкової олії

Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" з куркою гриль:

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе вимити, обсушити. Змастити олією, посолити, поперчити і посипати паприкою.
  2. Загорнути філе в фольгу і запекти в духовці при 180 °С близько 40 хвилин до готовності.
  3. Готове філе вийняти з фольги, остудити і нарізати невеликими скибочками.
  4. Яблуко почистити, розрізати уздовж навпіл, потім на четвертинки. Видалити серцевину з кісточками. М'якоть нарізати невеликими скибочками і відразу збризнути лимонним соком.
  5. Салатну суміш промити і обсушити.
  6. Огірок помити і нарізати кружечками.
  7. Мед змішати з оливковою олією і ретельно збити до однорідності.
  8. На блюдо викласти салатну суміш, зверху розкласти шматочки запеченої курки. Додати кружечки огірка і скибочки яблук.
  9. Полити салат медовою заправкою і відразу ж подати до столу.

Корисна порада

Курку для салату можна не запікати, а відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Також можна використовувати готову копчену курку.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з курки з полуницею і сиром, а також ділилися рецептом курячого салату з трьох інгредієнтів.