Рецепт гарного святкового салату "Маки" на 8 Березня

4 березня 2020, 15:01
Смачний салат з куркою, грибами і сиром

Салат на 8 Березня

Салати в вигляді квітів – оригінальне частування на 8 Березня. Вони смачні, просто готуються, але при цьому здатні ефектно прикрасити святковий стіл.

Читайте також:

Реклама

Ми радимо приготувати апетитний салат "Маки". Його основа – куряче філе і смажені гриби і сир. Прикрашається салат тертим сиром і "квітами" з помідорів, стебел кропу, оливок і зерняток маку.

Салат "Маки" на 8 Березня

Салат на 8 Березня

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 289 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г курячого філе
  • 200 г печериць
  • 150 г помідорів
  • 6-7 пір'я зеленої цибулі
  • 75 г – оливок без кісточок
  • 1 плавлений сирок або 80 г твердого
  • 150 мл майонезу
  • Сіль за смаком

Для декору:

  • Гілочки кропу
  • Насіння маку

Спосіб приготування:

  1. Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть м'ясо і наріжте кубиками. Пір'я лука помийте, обсушіть і наріжте кільцями.
  2. Зріжте з країв плода помідора тонкі кружальця. Це будуть пелюстки наших маків. Залиште в сторону.
  3. Іншу частину помідорів наріжте кубиками. Оливки наріжте кружальцями. Збережіть серединку маку.
  4. Наріжте шампіньйони тонкими скибочками. Обсмажте гриби на сковороді з додаванням рослинної олії. Посоліть за смаком і охолодіть.
  5. Викладіть на тарілку діаметром 18 см шар нарізаного курячого філе і нанесіть майонезну сітку.
  6. Потім викладіть шар грибів і посипте їх зеленою цибулею, нанесіть майонез.
  7. На цибулю викладіть помідори, зробіть сітку з майонез. Тепер викладіть шар з оливок. Змастіть верх і боки салату майонезом.
  8. Злегка заморозити плавлений сирок і натерти на дрібній тертці. Посипати їм всю поверхню салату.

Як прикрасити салат

Зробіть квіти з заготовок помідорових пелюсток, в серединку поставте половинку оливки і посипте насінням маку. Декоруйте гілочками кропу – це будуть стебла.

Дивіться відео, як подати салат "Мімоза":

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Мімоза" з лососем . "Сьогодні" також ділилися рецептом святкового салату з кальмарів .