Рецепт ідеального перекусу: хрусткі хлібні палички по-баварськи

6 жовтня 2020, 11:22
Така випічка приємно вас здивує

Хлібні палички

Баварські брецели, які ще називають німецькими кренделями, золотисті та хрусткі зовні і дуже м'які всередині, до того ж вони ще смачніше, коли ви робите їх вдома.

Спробуйте наш рецепт паличок-кренделів і візьміть їх на пікнік або подайте в якості закуски до пива. Результат точно буде вартий прикладених зусиль.

Реклама

Палички-кренделі по-баварськи

Фото: popsugar.com

Час приготування:

  • 2 години 10 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1/2 склянки світло-коричневого цукру
  • 2 склянки теплої води
  • 5 1/2 чайних ложки активних сухих дріжджів
  • 1/4 склянки рослинної або канолової олії
  • 5 3/4 склянки пшеничного борошна плюс ще для замішування
  • 3/4 склянки харчової соди
  • 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою води
  • 1 столова ложка вершкового масла для змащування пергаменту

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте коричневий цукор і 2 чашки теплої води, потім мішайте кілька хвилин або поки коричневий цукор не розчиниться. Збризніть дріжджі водою і дайте постояти до утворення піни, приблизно 5-7 хвилин.
  2. Вмішайте олію і 3 склянки борошна. Підмішайте решту борошна; тісто має бути злегка липким. Продовжуйте місити, поки суміш не стане гладенькою і шовковистою, близько 3-5 хвилин. Якщо тісто як і раніше дуже липке, додайте ще 1/4 склянки борошна.
  3. Перекладіть тісто у велику змащену олією миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте постояти при кімнатній температурі до збільшення вдвічі – близько 45 хвилин.
  4. Застеліть 3 великих дека пергаментним папером і змастіть олією. На посипаній борошном поверхні злегка помісіть тісто. Потім розкачайте і розріжте на 24 рівні частини. Розкачайте кожен шматок в паличку завдовжки 17-18 см і товщиною близько 1,5 см. Перекладіть палички на листи, залишивши між ними не менше 5 см вільного місця. Дайте постояти, не накриваючи, приблизно 25 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 230 °С. Нагрійте чашку води на конфорці або в мікрохвильовій печі.
  6. У великій глибокій каструлі змішайте харчову соду з 2 л води і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь до середнього. Використовуючи 2 ложки, обережно перекладіть по 6 паличок в киплячу воду на 30 секунд (по 15 секунд з кожної сторони).
  7. Перемістіть палички на тарілки, покриті паперовими рушниками, щоб вони висохли. Додавайте по одній чашці гарячої води перед кожною новою партією.
  8. Як тільки палички висохнуть, знову перекладіть їх на листи, дотримуючись інтервалу в 5 см.
  9. Змастіть палички збитим з яйцем водою і посипте сіллю. Випікайте близько 10 хвилин, поки вони не підрум'яняться.

Як подавати хлібні палички

Реклама

Подавайте в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом, наприклад, з гірчичним або сирним.

Дивіться відео, як приготувати хліб за 5 хвилин:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси.