Джем з хурми з шоколадом
Хурму можна їсти свіжою, додавати в салати, напої та випічку. Але мало хто знає, що з цього фрукта можна приготувати смачний джем.
Дивіться відео, як вибрати хурму:
Щоб зробити таке зимове варення цікавішим, ми радимо додати гіркий шоколад і м'якоть маракуї.
Читайте також:
Джем з хурми з шоколадом
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 600 мл пюре з солодкої хурми
- 200 г цукру
- 100 мл м'якоті маракуї
- 100 г гіркого шоколаду
Спосіб приготування:
- У пюре з хурми додати цукор і м'якоть маракуї, перемішати, довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, варити 20 хвилин на маленькому вогні, весь час помішуючи.
- Додати розтоплений шоколад, перемішати, зняти з вогню, розлити по банках.
Корисні поради
- Щоб зробити пюре, хурму потрібно очистити від шкірки і кісточок і подрібнити в блендері;
- Замість маракуї можна взяти сік лимона;
- У холодильнику джем стає дуже густим – врахуйте цей момент;
- Джем можна подавати разом з млинцями, оладками або тостами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні салати з хурми . "Сьогодні" також ділилися рецептами сніданків з хурми .