Рецепт домашнього вівсяного печива від учасника "МастерШеф"

19 листопада 2018, 17:11
У тісто можна додати лимонну або апельсинову цедру, шматочки шоколаду або інші інгредієнти на ваш смак

Домашнє вівсяне печиво Фото: pixabay.com

Учасник шоу "МастерШеф" 8-й сезон на каналі СТБ Максим Пустовіт поділився своїм авторським рецептом улюбленого вівсяного печива.

Вівсяне печиво

Реклама

Інгредієнти на 10-12 штук:

  • Вівсяні пластівці – 145 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Дрібний білий цукор – 35-50 г
  • Дрібний коричневий цукор – 130-145 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільна паста або екстракт – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 100 г
  • Кориця – 1/2 ч. л.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1-2 г (щіпка)
  • Ізюм – 65 г (можна замінити сушеними ягодами або сухофруктами)
  • Гарбузове насіння – 40-50 г (можна замінити будь-якими горіхами)

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло кімнатної температури перетираємо з цукром до кремової маси міксером.
  2. Тим часом змішуємо сухі інгредієнти: просіюємо борошно, додаємо сіль, корицю, соду.
  3. У масу з маслом і цукром додаємо яйце і перемішуємо до пишності, додаємо ванільний екстракт.
  4. Вводимо сухі інгредієнти, добре вимішуємо і потім додаємо вівсяні пластівці, родзинки, горішки, цедру і т.ін.
  5. Потім ложкою формуємо печиво на пергаменті круглої форми і трохи їх притискаємо.
  6. Випікаємо 15 хвилин при 190 градусах.
Максим Пустовіт
Фото: прес-служба СТБ

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати справжні італійські біскотті: