Рецепт дня: запечені картопляні дольки з паприкою

17 вересня 2018, 11:46
Картопля по-селянськи – чудовий гарнір до риби і птиці

Рецепт дня: запечені картопляні дольки з паприкою

Якщо ви хочете зробити картопляні дольки дієтичнішими, не обсмажуйте їх у фритюрі, а відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилин.

Запечена картопля з паприкою

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст.л. меленої паприки
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • рослинна олія
  • велика сіль
  • мелений перець
  • зелень петрушки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Картоплю почистити і нарізати однаковими шматочками завтовшки не більше 3 см.
  2. У глибокій сковороді або сотейнику розігріти олію. Швидко обсмажити картопляні дольки до рум'яної скоринки.
  3. Шумівкою перекласти картоплю на деко і обваляти її в спеціях з усіх боків.
  4. Запікати в розігрітій до 200 °С духовці близько 30 хвилин, один раз перевернувши. Подавати картоплю, посипавши його дрібно нарізаною петрушкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом фаршированої картоплі з сиром, беконом і сметаною в духовці. Ми також розповідали, як приготувати смачну піцу з картопляного тіста.

Дивіться відео, як приготувати смачну картоплю з "секретом":