Рецепт дня: запечене куряче філе в беконі з сиром

18 січня 2018, 12:01
Готуємо курячі грудки з беконом, сиром брі та помідорами

Куряче філе в беконі Фото: Tesco Real Food

Брі надає страві свою неповторну нотку, роблячи його дуже пікантним і ніжним. Замість брі можна використовувати й інший сир, але тільки той, який добре плавиться.

Подавати грудки найкраще з рисом або з запеченою в духовці картоплею. Їх смачно їсти і з різними видами листового салату, скропити оливковою олією.

Реклама

Курячі грудки в духовці

Складові:

  • 4 курячих філе
  • 150 г брі або камамберу
  • 8 листочків шавлії
  • мелений чорний перець
  • сіль
  • 8 скибочок бекону
  • 300 г консервованих томатів або свіжих помідорів чері

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 200°С. Починаючи різати з товстого краю, зробити у філе збоку глибокий надріз, щоб вийшов "кишеньку".

Реклама

2. Нарізати брі товстими смужками і вкласти їх в надрізи. Притиснути края, щоб сир був повністю прикритий м'ясом. Покласти на кожну курячу грудку по парі листочків шавлії, посипати свіжомеленим перцем і злегка посолити.

3. Обернути кожне філе двома скибочками бекону і скріпити зубочистками.

4. Розкласти грудки на злегка змащене олією деко і запікати в духовці протягом 30 хвилин. За цей час бекон повинен підрум'янитися.

Реклама

5. За 10 хвилин до готовності додати в деко з грудками консервовані томати. Якщо ви використовуєте помідори черрі, їх потрібно присипати сіллю і меленим перцем. Подавати блюдо гарячим.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок по Дюкану. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками: