Рецепт дня: тушкована яловичина в гострому томатному соусі

12 квітня 2018, 09:46
М'які скибочки яловичини, просочені гострим соусом

Тушкована яловичина в томатному соусі Фото: depositphotos.com

При тушкуванні м'яса на особливу увагу заслуговує питання вибору посуду для тушкування. Бажано віддати перевагу сотейник або каструлі з товстими стінками і дном.

Яловичина в томатному соусі

Реклама

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг яловичої вирізки
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 1/2 склянки яловичого або курячого бульйону
  • 2 лаврових листки
  • кілька горошин запашного перцю
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • щіпка кориці

Для соусу:

  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. коричневого цукру
  • 2/3 склянки сухого вина
  • 1/3 склянки бульйону
  • 2 склянки консервованих нарізаних помідорів (з соком)
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • по 1/4 ч. л. солодкої і гострої паприки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

Реклама
  1. М'ясо нарізати скибочками поперек волокон, обсушити на паперовому рушнику. Розігріти олію в широкій каструлі з товстим дном і обсмажувати м'ясо на сильному вогні до утворення темної скоринки. Якщо м'яса багато, краще обсмажувати його партіями.
  2. Додати перець горошком, корицю, мелений перець, лавровий лист, перемішати і потримати на вогні ще хвилину.
  3. Вийняти м'ясо і в тій же каструлі підрум'янити дрібно нарізану цибулю і часник. Додати цукор, вино, 1/3 склянки бульйону, помідори, томатну пасту, спеції, сіль. Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні 5 хвилин.
  4. Повернути до каструлі м'ясо, влити півтори склянки бульйону. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою приблизно годину до готовності м'яса.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати якісні заморожені пельмені. Ми також ділилися рецептом смачного домашнього бургера.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками: