I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно готувати м'ясо: поради Джеймі Олівера

Знаменитий "Голий шеф" поділився секретами приготування м'яса

У приготуванні м'яса немає такого широкого вибору способів, як у випадку з рибою. Все залежить від того, наскільки м'яким або жорстким воно є. В цілому ті частини тварини, які найбільше працювали при житті, тобто лопатки і гомілки, найжорсткіші та вимагають тривалого приготування. А частини, які не виконували великої роботи (товстий край, вирізка, корейка, філе), такі ніжні, що готуються швидко і можна подавати їх навіть в стані неповної готовності, наприклад, у вигляді стейків.

Запікання
М'яке м'ясо (баранячу корейку, товстий край яловичини і філе свинини) солять, перчать, ставлять в розігріту до 200°С духовку і запікають до бажаного ступеня готовності, час від часу поливаючи виділяються соками. Червоне м'ясо (ягнятину, яловичину) можна подавати злегка глевким, з червоною серединкою.

Реклама

Повільне запікання
Цей спосіб підходить для таких частин, як свиняча або бараняча лопатка, які при звичайному запіканні залишаються трохи жорсткими. По суті, це те ж запікання, тільки при більш низькій температурі. М'ясу дають більше часу, щоб волокна встигли розпастися і м'ясо краще пропеклося.

Запікання в горщику
Такий делікатний спосіб підходить жорсткого м'яса. М'ясо обсмажують до рум'яної скоринки і і готують в печі, в посуді з високими стінками. Приблизно в середині приготування вливають бульйон або вино, щоб надати м'ясу соковитості і зробити соус.

Запікання на сковороді
Цим способом готують ніжні частини (баранячу корейку і товстий край яловичини), який мають занадто велику товщину для обсмажування. Підрум'янивши м'ясо на сковороді, його ставлять в духовку, щоб довести до готовності.

Реклама

Обсмажування
М'які частини (наприклад, стейки) часто смажать в олії на розпеченій чавунній або грілевой сковороді, доводячи до бажаного ступеня готовності. Більш жорсткі види м'яса в таких умовах не матимуть достатньо часу, щоб розм'якнути.

Приготування на грилі
Це ідеальний спосіб приготування стейків. Перш ніж класти м'ясо під верхній гриль, переконайтеся, що він добре розігрітий. Якщо ви готуєте м'ясо під нижнім грилем, спочатку обсмажте стейки на більш гарячій його частині, а потім доведіть до готовності в зоні середнього спека. Так ви отримаєте рум'яну скоринку і ніжну серединку.

Припускання
Такий спосіб годиться тільки для найніжніших частин м'яса. Як і рибу, м'ясо припускають в бульйоні або вині, з якого його виймають готовим і подають разом з соусом або заправкою, які підкреслюють його смак.

Реклама

Тушіння
Кращий метод приготування жорстких частин: лопатки, гомілки і грудинки. М'ясо довго і повільно готується в сковорідці на плиті або в печі разом з овочами, приправами і прянощами, бульйоном, вином, пивом або водою, поки не стане досить ніжним.

Птах і дичина
М'ясо птиці настільки універсальне, що його можна приготувати будь-яким з вищевказаних способів, – і результат буде фантастичним. Птицю і дичину з жорстким м'ясом найкраще протушкувати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати якісні заморожені пельмені. Ми також ділилися рецептом смачного домашнього бургера.

Дивіться відео, де в Україні виробляють справжні м'ясні делікатеси:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти