Рецепт дня: телятина на кістці в пряному маринаді

10 жовтня 2018, 11:14
М'ясо на кісточці вважається набагато смачніше і соковитіше філе

Відбивні на кістці. Фото: depositphotos.com

Телятина на кістці – найкращий варіант для святкової вечері. Подавайте цю страву з келихом хорошого червоного вина і простим салатом з руколи, помідорів чері і кедрових горішків, приправленого домашнім соусом "вінегрет".

Телятина на кістці з гострим соусом

Реклама

Інгредієнти:

  • Телятина (на кістці) – 300 г
  • Гірчиця – 3 ст.л
  • Цукор (бажано коричневий) – 2 ст.л
  • Каєнський перець – за смаком
  • Соус табаско – кілька крапель
  • Цибулина – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Трохи сушеного або свіжого розмарину

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Насамперед нам потрібно приготувати маринад для м'яса. Для цього змішуємо гірчицю, цукор, каєнський перець, соус табаско, оливкову олію і розмарин. Табаско можна замінити сумішшю лимонного соку, меду, червоного перцю. Ріжемо кільцями цибулю.
  2. Маринуємо м'ясо разом з цибулею протягом декількох годин.
  3. Підготовлене м'ясо викладаємо на добре розігріту сковороду-гриль, обсмажуємо з обох сторін 5-6 хвилин, потім поливаємо маринадом і відправляємо до духовки на 20 хвилин.

Порада: Зверніть увагу – м'ясо на сковороді протикати ножем, виделкою та іншими гострими предметами не можна (втратимо весь сік). Коли м'ясо запікатиметься в духовці, його варто періодично поливати підготовленим маринадом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яловичину в горщиках за рецептом Григорія Германа.

Дивіться відео про найдорожче м'ясо в світі:

Реклама