Рецепт дня: салат з морепродуктами і оливками

5 липня 2018, 10:00
Готуємо салат з креветками, кальмарами, оливками і зеленню

Салат з морепродуктів. Фото: pinterest.com

При купівлі зверніть увагу, щоб кальмари були досить товстими, з хорошою і твердою білою м'якоттю і легким морським запахом. У будь-якому випадку не варто їх довго готувати, інакше вони стають гумовими.

Салат з кальмарів і овочів

Реклама

Інгредієнти:

  • Лист салату – 20 г
  • Шпинат – 20 г
  • Рукола – 20 г
  • Базилік – 20 г
  • Помідори чері – 50 г
  • Кільця кальмарів- 40 г
  • Королівські креветки – 50 г
  • Тертий пармезан – 30 г
  • Оливки
  • Дольки лимона

Для соусу:

  • Бальзамічний оцет – 10 г
  • Оливкова олія – 20 г
  • Італійські трави – 5 г
  • Сіль, цукор – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. У гарячу сковорідку для обсмажування на 2 хвилини викладаємо кільця кальмарів, королівські креветки, часник за смаком і в самому кінці – розрізані на половинки помідори чері.
  2. Рвемо руками листя салату, шпинат, руколу, викладаємо зелень гіркою на блюдо, поверх неї – вміст сковорідки.
  3. Поливаємо соусом, посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо дольками лимона і половинками маслин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного салату з мідій і кальмарів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати плов з морепродуктами. Крім цього, ми розповідали, як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі.

Дивіться відео, як приготувати фаршированих кальмарів:

Реклама