Салат з морепродуктів. Фото: pinterest.com
При купівлі зверніть увагу, щоб кальмари були досить товстими, з хорошою і твердою білою м'якоттю і легким морським запахом. У будь-якому випадку не варто їх довго готувати, інакше вони стають гумовими.
Салат з кальмарів і овочів
Інгредієнти:
- Лист салату – 20 г
- Шпинат – 20 г
- Рукола – 20 г
- Базилік – 20 г
- Помідори чері – 50 г
- Кільця кальмарів- 40 г
- Королівські креветки – 50 г
- Тертий пармезан – 30 г
- Оливки
- Дольки лимона
Для соусу:
- Бальзамічний оцет – 10 г
- Оливкова олія – 20 г
- Італійські трави – 5 г
- Сіль, цукор – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- У гарячу сковорідку для обсмажування на 2 хвилини викладаємо кільця кальмарів, королівські креветки, часник за смаком і в самому кінці – розрізані на половинки помідори чері.
- Рвемо руками листя салату, шпинат, руколу, викладаємо зелень гіркою на блюдо, поверх неї – вміст сковорідки.
- Поливаємо соусом, посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо дольками лимона і половинками маслин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного салату з мідій і кальмарів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати плов з морепродуктами. Крім цього, ми розповідали, як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі.
Дивіться відео, як приготувати фаршированих кальмарів: