Як приготувати плов зі свининою – рецепт в мультиварці

22 квітня 2020, 14:03
Мультиварка ідеально підходить для приготування розсипчастого плову

Плов зі свинини у мультиварці / Фото: Getty Images

Класичний плов готують з бараниною. Але замість цього м'яса можна використовувати свинину, курку або яловичину. Якщо ви хочете, щоб плов вийшов золотистого кольору, додайте трохи куркуми або каррі.

Рис для плову можна брати будь-який, головне, щоб він не був ламким. Деякі кухарі рішуче проти пропареного рису, інші ж, навпаки, рекомендують саме його, бо він не склеюється при варінні, і плов виходить розсипчастим.

Реклама

Плов зі свининою в мультиварці

Плов зі свинини у мультиварці / Фото: Getty Images

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 203 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г свинячої шиї
  • 300 г шліфованого рису
  • 150 г моркви
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 15 г часнику
  • 70 мл рослинної олії
  • 400 мл води
  • Сіль
  • Спеції для плову

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Свинину помити і нарізати кубиками по 2 см.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати соломкою, часник почистити.
  4. Викласти в чашу мультиварки цибулю, моркву і м'ясо. Додати сіль, спеції і рослинну олію, добре перемішати.
  5. Насипати зверху рис і розрівняти лопаткою. У рис застромити зубчики часнику. Залити крупу водою і закрити мультиварку кришкою.
  6. Готувати в режимі "Плов" протягом години.

Як подавати плов

Перед подачею плов можна посипати нарізаною петрушкою.

Дивіться відео, як приготувати плов на вогнищі:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як виправити пересолений плов. Ми також ділилися рецептом швидкого пісного плову з грибами.