Рецепт дня: м'ясний рулет з морквою і зеленню

23 березня 2018, 12:44
Готуємо смачний рулет зі свинини в мультиварці

Рулет з свинини. Фото: depositphotos.com

Цей рулет вимагає багато часу на охолодження, тому краще приготувати його за день до подачі. Петрушку в рецепті можна замінити шпинатом.

Рулет зі свинини з овочами і сиром

Реклама

Інгредієнти:

  • 300 г філе свинини
  • половина моркви
  • половина цибулини
  • невеликий пучок петрушки
  • 50 г твердого сиру
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

  1. Свинину помити і розрізати на шматки. Пропустити через м'ясорубку разом з цибулею, посолити і поперчити. Перемішати і добре відбити фарш, набираючи його в руку і повертаючи ударом назад. Поставити в холодильник на півгодини.
  2. Натерти шматочок сиру. 
  3. Очищену моркву натерти, зелень дрібно посікти. 
  4. Постелити на стіл харчову плівку або розрізаний рукав для запікання. Викласти на нього м'ясний фарш у вигляді прямокутника. Товщина шару повинна бути близько 1 смм. 
  5. Посипати тертим сиром, залишаючи вільне місце по краю. Зверху розподілити моркву і зелень.
  6. Згорнути все в щільний рулет і добре зав'язати краї.
  7. Викласти рулет в ємність для варіння на пару і поставити в чашу мультиварки з водою (близько 700 мл). Важливо, щоб рідина не торкалася дна ємності з рулетом. Готувати на пару протягом 1 години.
  8. Наприкінці проколоти плівку на дні рулету, щоб стік сік. Не знімаючи плівку, остудити рулет спочатку до кімнатної температури, а потім поставити до холодильника на ніч.
  9. Зняти плівку і розрізати м'ясний рулет на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати якісні заморожені пельмені. Ми також ділилися рецептом смачного домашнього бургера.

Реклама

Дивіться відео, як вибрати безпечне свіже м'ясо: