Рецепт дня: м'ясний рулет з інжиром і волоськими горіхами

24 жовтня 2018, 11:59
Готуємо фаршировану свинячу вирізку в духовці

Запечена свинина з інжиром. Фото: depositphotos.com

Рулет зі свинячої вирізки – універсальна святкова страва, яке можна готувати з різними начинками. Сьогодні ми розповімо, як запекти вирізку з горіхами, інжиром і беконом.

Свинячий рулет з інжиром

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 4 шт. свіжого інжиру
  • 150 г волоських горіхів
  • 10 смужок копченого бекону або прошуто
  • сіль і перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. З м'яса зрізати зайвий жир і плівки, промити й обсушити паперовим рушником. Зробити надріз по всій довжині шматка, не дорізаючи до кінця; розкрити м'ясо як книгу. Посолити і поперчити.
  2. Інжир порізати кубиками, горіхи подрібнити. Змішати горіхи і інжир, викласти начинку в розріз і зімкнути краї вирізки. Загорнути м'ясо в бекон або прошуто, при необхідності скріпити кулінарною ниткою.
  3. Обсмажити з обох боків по 5 хвилин. Перекласти рулет у форму і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом рулету з болгарським перцем і сиром. Крім цього, ми розповідали, як зробити шпинатний рулет з лососем.

Реклама

Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню: