Рецептів приготування м'ясного рулету багато, але базових три – з цілісного шматка м'яса, невеликих скибочок, фаршу. Це можуть бути гарячі блюда або холодна закуска. Основне правило приготування смачного рулету – м'ясо та продукти для начинки повинні бути якісними. Соковитим, ніжним блюдо вийде, якщо використовувати вирізку молодих тварин. Складність полягає в умінні правильно згорнути рулет, у цій справі потрібна певна вправність.
Деякі рулети готуються швидко, на приготування інших потрібно 2-3 дні, але апетитна закуска, яка тане в роті варта того.
Рулет зі свинини
Сало на животі у свині тонке, з прошарками м'яса і ніжною шкіркою – воно ідеально підходить для рулету.
- Візьміть вирізку шириною в 15-20 см і довжиною в 0,6-0,8 м, натріть з обох сторін сіллю і перцем.
- На сало покладіть подрібнений часник, приправи за смаком, загорніть шкіркою вгору, зв'яжіть шпагатом і залиште просолюється на 1-2 дня.
- Потім покладіть його на деко і поставте в духовку при температурі 150 ° C, запікайте 3-4 години, регулярно поливаючи рулет стопленим жиром. Шкірка повинна стати золотисто-коричневого кольору.
- Перед подачею на стіл витримаєте в холодильнику.
Рулет з фаршу
- Для приготування можна взяти м'ясне асорті. Порубати м'ясо (900 г) вручну на дрібні шматочки (1-2 см), поперчіть і посоліть за смаком, приправте спеціями. Розбийте в фарш 1 яйце, покладіть 1 ложку борошна або крохмалю і добре вимісіть.
- Приготуйте начинку з моркви (1 шт.), сиру (100 г), часнику – продукти натріть і перемішайте до однорідної маси.
- Візьміть шматок фольги, що перевищує розміром деко, викладіть на середину фарш, розрівняйте шаром товщиною в 1,5-2 см.
- Зверху покладіть начинку. Мокрими руками обережно скрутіть рулет якомога щільніше.
- Оберніть рулет фольгою так, щоб вийшла щільна ковбаска, постаіте його в духовку, встановивши температуру 180-200 ° C, на 30-40 хвилин.
- Подавати можна гарячим з гарніром з овочів або холодним як закуску.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рулети з чорносливом
Для святкового столу гідною стравою будуть мінірулети зі свинини з чорносливом.
Складові:
- 700 г свинини
- 100 г чорносливу
- 100 г твердого сиру
- 2 яйця
- 60 г волоських горіхів
- приправа за смаком
- панірування
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Тонкий шар свинини відбийте, посоліть.
- Приготуйте начинку – розпарений чорнослив і горіхи подрібніть, додайте туди натертий сир.
- Цілісний шматок м'яса розріжте на порційні тонкі пластинки, викладіть на них начинку, загорніть і закріпіть дерев'яними зубочистками.
- Яйця збовтайте в мисці, умочіть в них рулетики, обкачайте в мелених сухарях і обсмажте в гарячій олії до готовності.
- Перед подачею на стіл вийміть шпажки, тонко поріжте рулети.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сьогодні" також делився рецептом рулету з болгарським перцем і сиром. Крім цього, ми розповідали, як зробити шпинатний рулет з лососем.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Читайте також: