Рецепт дня: курячі рулетики з обліпихою і апельсиновим соусом

4 вересня 2018, 16:45
Смачна ідея для осіннього обіду

Рулетики з обліпиховою начинкою. Фото: depositphotos.com

Всі ми знаємо, як виглядає обліпиха – колючий чагарник з яскравими жовтими ягодами. Ця рослина вже давно відома своїми цілющими і корисними властивостями. З обліпихи роблять соуси, варення, компоти і лимонад. Ми розповімо, як приготувати з цією ягодою апетитні м'ясні рулетики. 

Курячі рулетики з обліпихою 

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  •  
  • 120 г курячого філе
  • 20 г рослинного масла
  • Сіль, перець – за смаком

Для начинки: 

  • 100 г садової обліпихи
  • 1 ст. л. без гірки крохмалю
  • сіль

Для соусу: 

Реклама
  • 50 г садової обліпихи
  • 30 г соку апельсина
  • 30 г сухого білого вина
  • 50 г вершків 30%
  • сіль за смаком

Рецепт приготування: 

  1. Обліпиху добре промити і за допомогою блендера перетворити на пюре.
  2. Покласти в невелику каструлю, довести до кипіння (але не варити!), додати розведений у воді крохмаль (1 частина крохмалю на 4 частини води) і тримати, помішуючи, на вогні протягом 5-7 хвилин. Посолити і дати охолонути. Консистенція у начинки повинна вийти, як у густого варення або мармеладу.
  3. Щоб приготувати соус, як і для начинки, зробити пюре з обліпихи, довести його до кипіння, додати вино, сіль, сік апельсина і вершки. Проварити до загустіння близько 5-7 хвилин.
  4. Тонко відбиті шматочки курячого філе посипати сіллю і перцем, покласти на них підготовлену начинку, згорнути рулетиками і обсмажити до напівготовності на рослинній олії близько 7-10 хвилин.
  5. Довести до готовності в духовці (або на невеликому вогні на сковороді під кришкою) протягом 10-15 хвилин. Подавати з соусом і гілочкою розмарину.

Нагадаємо, раніше ми писали, кому можна і кому не можна їсти обліпиху. Ми також ділилися рецептом обліпихового чаю для зміцнення імунітету.

Смотрите видео, как приготовить диетическую куриную грудку:

Реклама