Рецепт дня: курячі ніжки з апельсинами і медом в духовці

29 травня 2018, 14:56
Готуємо пряну курку з апельсинами

Курячі ніжки з апельсинами. Фото: depositphotos.com

Якщо ви хочете надати запеченим курячим ніжкам новий смак, приготуйте їх разом з апельсинами, часником, медом і спеціями.

Курячі ніжки в духовці з апельсинами

Реклама

Інгредієнти на 2-3 порції:

  • 6 курячих гомілок
  • 4 апельсини
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. сушеного коріандру
  • 0,5 ч.л. чебрецю
  • 0,5 ч.л. карі
  • 3 великих зубчики часнику
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • морська сіль за смаком


Рецепт приготування:

  1. З трьох апельсинів вичавити сік, четвертий нарізати кружечками.
  2. Змішати апельсиновий сік з медом, додавши каррі, чебрець, коріандр і дрібно порізаний часник. Все добре розмішати до повного розчинення меду.
  3. У форму для запікання покласти гомілки, приправити сіллю за смаком, залити маринадом і залишити мінімум на 2-3 години.
  4. Перед тим, як запікати, гомілки укрити апельсиновими кільцями, запікати 40-45 хвилин з конвекцією при температурі 180 градусів. Періодично за допомогою кулінарного пензлика змащувати курку і апельсини маринадом.
  5. Курячі ніжки можна подавати разом з запеченою картоплею або відвареним рисом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився кращими рецептами гарячих закусок до пива. Ми також писали, як приготувати курячі ніжки в духовці по-грецьки.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудинку: