Курячі ніжки з апельсинами. Фото: depositphotos.com
Якщо ви хочете надати запеченим курячим ніжкам новий смак, приготуйте їх разом з апельсинами, часником, медом і спеціями.
Курячі ніжки в духовці з апельсинами
Інгредієнти на 2-3 порції:
- 6 курячих гомілок
- 4 апельсини
- 1 ст.л. меду
- 1 ч.л. сушеного коріандру
- 0,5 ч.л. чебрецю
- 0,5 ч.л. карі
- 3 великих зубчики часнику
- 2 ст.л. оливкової олії
- морська сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- З трьох апельсинів вичавити сік, четвертий нарізати кружечками.
- Змішати апельсиновий сік з медом, додавши каррі, чебрець, коріандр і дрібно порізаний часник. Все добре розмішати до повного розчинення меду.
- У форму для запікання покласти гомілки, приправити сіллю за смаком, залити маринадом і залишити мінімум на 2-3 години.
- Перед тим, як запікати, гомілки укрити апельсиновими кільцями, запікати 40-45 хвилин з конвекцією при температурі 180 градусів. Періодично за допомогою кулінарного пензлика змащувати курку і апельсини маринадом.
- Курячі ніжки можна подавати разом з запеченою картоплею або відвареним рисом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився кращими рецептами гарячих закусок до пива. Ми також писали, як приготувати курячі ніжки в духовці по-грецьки.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудинку: