Рецепт дня: каннеллоні з рікоттою і шпинатом від Джеймі Олівера

23 жовтня 2018, 07:00
Вегетаріанська паста зі шпинатом, сиром і помідорами від "Голого шефа"

Каннеллоні з рікоттою Фото: depositphotos.com

Каннеллоні – це італійська паста у вигляді великих трубочок. Каннеллоні готують наступним чином: заповнюють начинкою, укладають в ємність, заливають соусом і запікають в духовці до готовності.

Каннеллоні з сиром і шпинатом від Джеймі Олівера

Реклама

Складові:

  • 400 г замороженого шпинату
  • 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
  • оливкова олія
  • 2 зубчики часнику
  • 800 г консервованих томатів
  • 1 лавровий лист
  • 5 гілочок базиліка
  • 1 ст.л сухого базиліку або кілька гілочок свіжого
  • 250 г рікотти
  • 1 яйце
  • 100 г тертого пармезану
  • 150 г каннеллоні (14 шт.)
  • 200 г моцарели для піци
  • 1 кулька моцарелли
  • 200 мл води
  • сіль перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У розігріту каструлю налити масло, викласти шпинат і мускатний горіх, посолити і залишити томитися на невеликому вогні близько 15 хвилин, до готовності. Потім вистудити.
  2. У сковороду налити масло, додати часник, подрібнені помідори, лавровий лист, сухий базилік і варити 30 хвилин. Приправити сіллю і перцем.
  3. Шпинат перемішати з рікоттою, яйцем і пармезаном. Наповнити каннеллоні шпинатною сумішшю і укласти їх в форму для запікання 20х25 см, в один ряд.
  4. Розподілити томатний соус поверх каннеллоні, додати 200 мл води, розкласти листя свіжого базиліка, посипати натертою на крупній тертці моцарелою для піци і розкласти листя свіжого базиліка. Знову посипати натертою на крупній тертці моцарелою для піци і розкласти кільця звичайної моцарели.
  5. Скропити каннеллоні оливковою олією і випікати 40 хвилин, при 180 С до рум'яної скоринки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пасту карбонара з гірчицею і вершками. Ми також ділилися найкращими рецептами макаронної запіканки з сиром.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: