Рецепт дня: фаршировані гриби з моцарелою і помідорами чері

1 серпня 2018, 10:00
Закуска а-ля "Капрезе" – гриби портобело з томатами, моцарелою і базиліком

Фаршировані гриби по-італійськи. Фото: lovelyclearsweet.com

Гриби портобело – це не що інше, як один з сортів звичних і улюблених багатьма печериць. Відрізняють цей сорт більші розміри і капелюшок, який може повністю розкритися.

Фаршировані гриби з томатами та моцарелою

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 капелюшки грибів портобело
  • 8 кульок міні-моцарели, розрізаних навпіл
  • 1 чашка різнокольорових помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 1 чашка свіжого базиліку, порваного руками
  • 4 столові ложки вершкового масла або оливкової олії
  • 2-3 зубчики часнику, тонко нарізаних
  • 4 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної
  • сіль, перець
  • бальзамічний оцет – за бажанням

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігріти духовку до 180-200 °С, підготувати всі продукти.
  2. Покласти масло, петрушку і часник до сотейника. Нагріти на повільному вогні, щоб масло розтопити, а часник став м'яким. Посолити і поперчити.
  3. Змастити капелюшки грибів часниковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Викласти гриби на деко, застелене фольгою. Наповнити капелюшки помідорами чері та моцарелою.
  5. Запікати близько 8-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а сир не розплавиться. Прикрасити подрібненим базиліком, за бажанням скропити бальзамічним оцтом.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: