Рецепт дня: фантастична рибна лазанья від Джеймі Олівера

1 червня 2018, 17:00
"Голий шеф" готує лазанью з креветками, рибою і овочами

Рибна лазанья Фото: depositphotos.com

Шукаєте ідею для святкової вечері? Приготуйте рибну лазанью з креветками, овочами і сиром за рецептом Джеймі Олівера. Для неї однаково добре підійде філе сьомги, тріски або сибаса.

Фантастична рибна лазанья

Реклама

Складові:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 2 середні морквини
  • 3 черешки селери
  • 1 стебла головка фенхелю
  • маленький пучок петрушки
  • скибочка панчетти або бекону
  • 12 свіжих цілих креветок (голови відокремити і зберегти)
  • лавровий лист на гілці
  • 100 мл білого вина
  • 900 мл молока
  • 80 г борошна
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • половина мускатного горіха
  • 250 г листів для лазаньї
  • 600 г філе тріски, сьомги, дорадо або сибаса
  • 70 -100 г свеженатертого пармезану
  • 300 г помідорів чері
  • пучок руколи
  • пучок петрушки

Рецепт приготування:

  1. Для початку подрібніть селеру, цибулю, моркву і фенхель за допомогою блендера.
  2. У великій глибокій каструлі розтопіть чверть вершкового масла. Додайте порубані овочі і готуйте на повільному вогні близько 10-15 хвилин під закритою кришкою. Овочі повинні змінити колір на золотистий, але не потемніти.
  3. Візьміть петрушку і відокремте від неї стебла. Тепер зберіть в пучок стебла петрушки, гілочку лаврового листа, оберніть скибочкою бекону і обв'яжіть ниткою. Покладіть цей пучок разом з головами креветок в каструлю і готуйте близько 15 хвилин. Голови креветок повинні порозовішати, а овочі розм'якшитися.
  4. Влийте вино і готуйте, поки не зникне запах алкоголю. Після цього влийте молоко, повільно доведіть до кипіння, відразу після того, як молоко закипить, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 20-30 хвилин. Після того як овочі з молоком настояться, приберіть голови креветок і трав'яний пучок, вичавіть з них всю рідину.
  5. В іншій глибокій каструлі розтопіть вершкове масло. Як тільки воно почне пінитися, поступово всипте всю муку і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  6. Додайте в гарячу масляну пасту ополоник овочевої суміші, розмішайте. Поступово додавайте овочеву суміш по ополонику за раз. Після додавання кожного ополоника добре перемішайте. У вас вийде густий білий соус. Доведіть суміш до кипіння і варіть кілька секунд для того щоб мука заварилася.
  7. Зніміть з вогню, приправити сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом. Якщо від креветочних голів залишилися вусики, приберіть.
  8. Візьміть велику форму для запікання і застеліть фольгою. Викладіть чверть соусу в форму, додайте третину рибного філе, креветок, помідорів чері, посипте третю рубаною петрушки і чвертю пармезану.
  9. Тепер покрийте листами для лазаньї, викладіть ще два шари, чергуючи начинку і пасту. Зверху розподіліть залишки соусу і посипте сиром, що залишився, і хлібними крихтами, перемеленими з петрушкою і лимонною цедрою.
  10. Накрийте лазанью фольгою і випікайте в духовці, прогрітій до 180 градусів, 45 хвилин, знявши фольгу через півгодини. Подавайте лазанью разом з руколою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з шпинатом.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:

Ищете идею для праздничного ужина? Приготовьте рыбную лазанью с креветками, овощами и сыром по рецепту Джейми Оливера. Для нее одинаково хорошо подойдет филе семги, трески или сибаса.

Реклама

Фантастическая рыбная лазанья

Ингредиенты:

  • 125 г сливочного масла
  • 1 луковица
  • 2 средние морковки
  • 3 черешка сельдерея
  • 1 стебля головка фенхеля
  • маленький пучок петрушки
  • ломтик панчетты или бекона
  • 12 свежих целых креветок (головы отделить и сохранить)
  • лавровый лист на ветке
  • 100 мл белого вина
  • 900 мл молока
  • 80 г муки
  • морская соль
  • свежемолотый черный перец
  • половина мускатного ореха
  • 250 г листов для лазаньи
  • 600 г филе трески, семги, дорадо или сибаса
  • 70 -100 г свеженатертого пармезана
  • 300 г помидоров черри
  • пучок рукколы
  • пучок петрушки

Рецепт приготовления:

  1. Для начала измельчите сельдерей, лук, морковь и фенхель с помощью блендера.
  2. В большой глубокой кастрюле растопите четверть сливочного масла. Добавьте порубленные овощи и готовьте на медленном огне около 10-15 минут под закрытой крышкой. Овощи должны изменить цвет на золотистый, но не потемнеть.
  3. Возьмите петрушку и отделите от нее стебли. Теперь соберите в пучок стебли петрушки, веточку лаврового листа, оберните ломтиком бекона и обвяжите нитью. Положите этот пучок вместе с головами креветок в кастрюлю и готовьте около 15 минут. Г головы креветок должны порозоветь, а овощи размягчиться.
  4. Влейте вино и готовьте, пока не исчезнет запах алкоголя. После этого влейте молоко, медленно доведите до кипения, сразу после того, как молоко закипит, снимите с огня, накройте крышкой и дайте настояться 20-30 минут. После того как овощи с молоком настоятся, уберите головы креветок и травяной пучок, выжмите из них всю жидкость.
  5. В другой глубокой кастрюле растопите оставшееся сливочное масло. Как только оно начнет пениться, постепенно всыпьте всю муку и тщательно перемешайте, чтобы не было комочков.
  6. Добавьте в горячую масляную пасту половник овощной смеси, размешайте. Постепенно добавляйте овощную смесь по половнику за раз. После добавления каждого половника хорошо перемешивайте. У вас получится густой белый соус. Доведите смесь до кипения и варите несколько секунд для того чтобы мука заварилась.
  7. Снимите с огня, приправьте солью, перцем и молотым мускатным орехом. Если от креветочных голов остались усики, уберите.
  8. Возьмите большую форму для запекания и застелите фольгой. Выложите четверть соуса в форму, добавьте треть рыбного филе, креветок, помидоров черри, посыпьте третью рубленной петрушки и четвертью пармезана.
  9. Теперь покройте листами для лазаньи, выложите еще два слоя, чередуя начинку и пасту. Сверху распределите остатки соуса и посыпьте оставшимся сыром и хлебными крошками, перемолотыми с петрушкой и лимонной цедрой.
  10. Накройте лазанью фольгой и выпекайте в духовке, прогретой до 180 градусов, 45 минут, сняв фольгу через полчаса. Подавайте лазанью вместе с рукколой.

Напомним, ранее мы делились рецептом лазаньи с лососем и шпинатом. Мы также писали, как приготовить лазанью со шпинатом.

Смотрите видео, как приготовить итальянскую пиццу с морепродуктами: